Triathlon Kommunforum / Sverigestafetten 79 inlägg 7046 visningar

Norrköping - Stockholm

Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#1
30 oktober 2008 - 22:30 (Redigerad 30 oktober 2008 - 22:31)
Gilla
Jag anmäler mig som intresserad.
Springer gärna från söder om Stockholm in till exvis Centralstationen i Stockholm vilket ju kan bli en bra växlingsplats. (Kan också tänka mig springa från Centralstationen och norrut, vilket jag då kanske får skriva i ett annan sträckforum...)
< < < 1 2 3 4 > > >
1967 • Simrishamn och Stockholm
#2
31 oktober 2008 kl 00:04
Gilla
Det finns ju en mycket trevlig och dessutom välrekad sträcka från Järna till Stockholm (som vi sprang andra hållet i somras, dvs. Hornstull-Järna), det kanske kan vara en lämplig slutetapp på denna delsträcka? Kan naturligtvis också delas, vet inte hur långa etapperna är tänkta att vara. Går i så fall via Södertälje-Östertälje-Rönninge-Botkyrka-Skärholmen-Aspudden etc. Inget problem att förlänga till Centralstationen, såklart

En beskrivning av sträckan vi sprang finns på http://beta.mapmyrun.com/event/sweden/stockholm/264069201712 , men som sagt, vi får vända på steken isåfall :-)
1972 • Hägersten
#3
31 oktober 2008 kl 17:40
Gilla
Halloj! jag är gärna med och springer en bit från södra stockholm till centralen tex. Det här låter jättekul! Väntar med spänning på mer info ;D
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#4
31 oktober 2008 kl 21:44
Gilla
Bra Fredrika, S-tälje ´Central´ (?) - Sthlm Central via ´din´ led låter ju utmärkt. Får min röst.
Johan Wibäck
1971 • Huddinge
#5
1 november 2008 kl 08:48
Gilla
Jag springer gärna med jag också. :)
1967 • Simrishamn och Stockholm
#6
1 november 2008 kl 13:06
Gilla
Vad peppad man blir! :-)

Södertälje Station-Stockholm Central blir kanon enligt den rutten. Från Hornstull kan vi enklast fortsätta över Västerbron och sedan längs med Norr Mälarstrand till Centralen, då får vi lite Stockholm Marathonfeeling också :-)

Den andra varianten vore via Söder Mälarstrand och Skeppsbron, det är också fint, möjligen lite knöligare trafikmässigt. Smaksak!

Hur långa är det tänkt att deletapperna ska vara, någon som vet? Alla kanske inte tycker det är lika kul som jag att riva av nästan sex mil i sträck ;-)
1972 • Hägersten
#7
1 november 2008 kl 13:19
Gilla
Så sant Fredrika :D Jag har inte riktigt anammat ultradelen än men det kommer väl ;) Jag är gärna med från Hägersten nånstans, har för mig att ni sprang förbi här i somras va? På Hornstull-Järna sträckan menar jag :D
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#8
1 november 2008 kl 15:36 Redigerad 1 november 2008 kl 15:37
Gilla
Fredrika, allt är upp till oss själva, dvs väldigt lite styrning från "organisatörernas" sida. (Jag har dock försökt påtala "problemet" med att man inte kan boka upp förrän *alla* tidigare sträckor är bokade. Om de inte ändrar det kommer detta projekt (troligen) gå i stöpet pga "seghet". (tror jag). Vi får se.

Jag själv tycker delsträckorna borde vara 15-30 km sådär. Längre delsträckor lär bli svårt att få folk att ställa upp på. Och de är ju inget som hindrar att t.ex. en delsträcka Järna-Stälje löps på en lördag f.m. och sedan löps efterföljande delsträcka Stälje-Sthlm på samma e.m. De som vill springer båda sträckorna, övriga den ena. Så tror jag vi har störst chans att lyckas. Men det kan finnas mycket bättre förslag.

Hur som, i Sthlm lär det inte bli nåt problem med deltagare, dvs Stälje-Sthlm-Sollentuna-en bit norröver. Men jag tror det kan bli lite av en utmaning att ta stafettpinnen från Norrköping till Järna. Finns nog inte så många som är lika villiga att springa dessa sträckor. Några får "offra sig" ...

Men Fredrika, du kan väl vara frivillig att dela in Norrköping-Sthlm i 3-mila-sträckor som sedan kan springas fm/em, fm/em så att de som vill får 6 mil. Vet inte vad andra säger men för mig är det mer än helt OK. (Nån måste ju ta tag i det hela och du Fredrika verkar ju driftig och så ... :-) )
1967 • Simrishamn och Stockholm
#9
1 november 2008 kl 20:13
Gilla
Ha ha ha, tack Jonas för förtroendet, men jag tänkte att denna gång skulle min driftighet begränsas till att "bjuda" på delsträckan från Stälje in till stan som redan fanns färdig :-)

Delas då läpmligtvis in i två lagom etapper, de kan ju ev. ändå springar samma dag som ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. Men som sagt, vi får väl se när stafetten börjar närma sig våra trakter...
1978 • Handen
#10
1 november 2008 kl 21:13 Redigerad 1 november 2008 kl 21:59
Gilla
Det verkar som om pendeln lutar mot en sträckning/etapp Järna-Stälje - Sthlm C (den Ultraetapp som sprangs i somras och som ovan diskuterats dvs raka spåret in mot Sthlm), men jag vill slå ett slag för Sörmlandsleden även efter Södertälje in mot Sthlm. Inte bara pga att jag bor ca 50 meter från leden, utan också för att den erbjuder en storslagen naturupplevelse genom Södertörn. Betydligt roligare att springa genom naturlandskapet jmf med kulturlandskapet. Skogsstig, löparslingor och grusväg lockar mig mer än att tugga asfalt genom miljonprogrammets förorter ;) (detta säger jag med glimten i ögat, själv uppvuxen i en miljonprogramförort)
Kanske möjligt med pararella sträckningar?

edit: Formulerade om mig ngt i texten...
1967 • Simrishamn och Stockholm
#11
1 november 2008 kl 23:29
Gilla
Tomas, anledningen att den sträckningen inte gick via Sörmlandsleden hela vägen var att få en så varierad bana som möjligt men ändå möjligheter till stopp där det fanns möjlighet att få dricka och mat, och avhopp vid allmäna kommunikationer. Däremot så skulle jag definitivt inte kalla sträckan för "tugga asfalt genom miljonprogrammets förorter" - det är mest grus och vackra småvägar faktiskt, med både natur och kultur :-)

Ett problem med Sörmlandsleden är att den till stora delar inte är "löpbar" om man inte är terrängtränad - det är trots allt i första hand en vandringsled. Jag älskar också att springa längs spänger och skutta mellan rötter och sten, men ofta är det frågan om ren klipphällsklättring och det försvårar nog projektet för väldigt många möjliga deltagare. Dessutom krävs det en hel del jobb att rekognoscera hela banan innan det är dags "på allvar", så en anledning att jag föreslog Södertälje-Sthlm enligt den sträcka som fanns var att det jobbet redan var gjort.

Och, som sagt, det är bara ett förslag, jag ville bara förtydliga sträckans utformning eftersom det defintivt inte handlar om asfaltstugg genom betongen ;-)
1976 • Nyköping
#12
2 november 2008 kl 14:19
Gilla
Kul!
Hakar på mellan norrköping och stockholm nån stans när det blir klart (om det blir det).

1978 • Handen
#13
2 november 2008 kl 21:27 Redigerad 2 november 2008 kl 21:57
Gilla
Fredrika: Ja...jag tog i lite väl mkt, läste faktiskt din länk innan jag postade, och rundan är ingen "asfaltstuggning". Det är heller inget som helst fel med natur och kultur.
När det gäller Sörmlandsleden är ju sträckan Rudan (Haninge) och Björkhagen (Sthlm) redan rekad av de som sprang SUM. Min uppfattning är (efter att ha läst om loppet här på forumet + denna länk http://www.sormlandultra.se/banstrackning.htm ) att den terrängen är fullt löpbar även för vanliga joggare, om man tar det lugnt och har lite terrängvana. Detta kan jag dock inte helt ta gift på och här kanske ngn som faktiskt sprang SUM ge en riktigare bild?
Så egentligen är det Södertälje - Rudan (Haninge) som behöver rekas och det känns ju inte som ett omöjligt uppdrag.
Som du märker är jag fortfarande inne på Sörmlandsleden och terränglöpning, men det är endast min åsikt....än så länge...
1975 • Nyköping
#14
3 november 2008 kl 08:05
Gilla
Härligt initiativ i vintermörkret! Jag hoppar gärna på "tåget" mellan Norrköping och Stockholm.
1967 • Simrishamn och Stockholm
#15
5 november 2008 kl 14:00
Gilla
Thomas, stora delar av SUM-banan går inte längs sörmlandsleden utan en alternativ sträckning (via just ganska tråkig asfalt för övrigt men nu retas jag bara ;-)). Så vill man köra Sörmlandsled rakt av måste man reka även de sträckorna. Och problemet med allmänna kommunikationer etc kvarstår.

Ett tips är ju att helt enkelt börja reka i så fall :-)
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#16
5 november 2008 kl 20:30 Redigerad 5 november 2008 kl 20:31
Gilla
Å ska man vara riktigt petig så kanske man inte ens får springa Sverigestafetten på vissa delar av Sörmlandsleden. I Nationalparken (Tyresta) gäller följande;

"
Inom nationalparken är det förbjudet att
...
- bedriva organiserad idrottstävling eller träning i terrängen utanför markerade stigar och leder
...
"

Det är (nog?) den formuleringen som gör att SUM inte går i Nationalparken utan på vägar runtom. Men det ska f*n vara en petig en som skulle hindra vår stafett ...
Ola
1970 • Stockholm
#17
6 november 2008 kl 16:24
Gilla
slutet på meningen "...i terrängen utanför markerade stigar och leder" undanröjer väl problemet? Jag antar att man vill hålla stafetten på stigar och leder eller hur? :)
Per Ericsson
1985 • Stockholm
#18
6 november 2008 kl 23:20
Gilla
Jag har suttit och tänkt länge på meningen "bedriva organiserad idrottstävling eller träning i terrängen utanför markerade stigar och leder" nu och har kommit fram till att de måste mena det Ola tolkar det som.

Annars hade de väl använt "och" istället för "eller", eller?
Jonas Utmanaren
1961 • Stockholm
#19
7 november 2008 kl 20:22
Gilla
Nu är väl Sverigestafetten ingen "organiserad *idrottstävling* " utan en "organiserad stafett" och det inser ju var och en att det är en himlavid skillnad. Så då spelar det ju ingen roll hur det där "eller"-uttrycket ska tolkas. Så vi skiter i det. :-) Låt inte det stoppa oss. (Skulle kanske inte skrivit det inlägget?)

*sitter annars mest å väntar på att skåningarna ska komma framåt ... :-) *
Olle Elisson
1980 • norrköping
#20
9 november 2008 kl 18:48
Gilla
Jag springer gärna från norrköping och 15-25 km norrut upp mot krokek eller så..

Kul hoppas det blir av!!
< < < 1 2 3 4 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.