Löpning Kläder, Skor & Prylar 13 inlägg 11932 visningar

Hjälp! Vilken pulsklocka rekommenderar ni???

Hudiksvall
#1
19 februari 2016 - 20:08
Gilla 
Blir helt snurrig i den här djungeln av pulsklockor! Jag vill ha den till löpning, jag springer både sommar och vinter så inte enbart pulsmätning vid handleden, eller går det att kombinera en sådan med att ha pulsband ibland? Vill ha vibrationsvarningar när man är utanför sin puls zon eftersom jag alltid springer med musik. Har kikat på Garmin, tycker dom verkar bra men vilken ska man ha???
1979 • Tyresö
#2
20 februari 2016 - 08:15
Gilla 
Polar. Garmin är som Facebook.
Linköping
#3
20 februari 2016 - 11:19
Gilla 
Märklig kommentar av Carl-Johan ovan...

Ja - man kan koppla ett pulsband till klockor med inbyggd pulsmätning vid handleden och du kan därmed välja om du vill använda klockan utanpå jackan på vintern tillsammans med ett pulsband eller om du vill mäta direkt på handleden.

Det fungerar exempelvis på Garmins och TomTom:s modeller med inbyggd pulsmätning - hur det är med andra modeller vet jag inte men man får kolla upp det specifikt för modellen man är intresserad av.

Ett förslag till dig är modellen TomTom Spark Cardio + music:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3355054

Då får du en modell med inbyggd pulsmätning som har alternativet att koppla till ett externt pulsband samt möjligheten till varningar med vibration om man är utanför pulszonen.

Du får även möjligheten att lyssna på musik direkt från klockan (via trådlösa bluetooth hörlurar) och slipper ha med dig ytterligare utrustning för musik :)
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#4
20 februari 2016 - 12:09
Gilla 
Det är en djungel det där med klockor. Bestäm hur mycket stålars du vill lägga på en klocka och kolla vilka varianter som finns i den prisnivån.

Hade jag köpt en klocka i dagsläget hade det blivit en Garmin 630. Men så är jag Garmin-kille också...
Monica Carlsson
1971 • Partille
#5
20 februari 2016 - 13:50
1 Gilla 
Säger som #4, bestäm dig för ett maxpris och börja fundera därifrån.
Om du inte nödvändigtvis måste ha senaste modell, leta begat? Finns fynd att göra, ser jag både på detta forum och andra träningsforum.

Jag köpte själv i höstas en begad Garmin 620, syftet är bara löpning, och jag har inget behov av musik från klockan (skulle isåfall använda separat musikspelare).
Jag är jättenöjd, för mina syften!
Precis som du skriver, vibration i tillägg till ljudsignaler är bra, dock är det inte fråga om några extrema vibrationer. Nu på vintern när jag har klockan utanpå jackan känns det såklart lite mindre, men ofta sneglar man ju på klockan under tiden så man vet ungefär när det är dags för pip/vibration, lättare att vara beredd.
Nöjd med funktionen att kunna programmera olika typer av intervall, och så är det kul att kunna titta på passet efteråt.
Lycka till med din beslutsångest, hoppas du hittar någon som passar dig! (Köper du begat kan du kanske sälja den för ungefär samma peng om det inte blir riktigt som du önskat, minskar förlusten vid felköp eller om du inte använder den så mycket som du trott.)
Oldboy
1952 • Danderyd
#6
20 februari 2016 - 16:03
Gilla 
Det finns ofta bra erbjudanden så bestäm hur mycket den får kosta och sen vilka funktioner den absolut ska ha.
Det där med pulszon, hur viktigt är det för dig? Min erfarenhet är att jag lär mig rätt snabbt att själv veta hur hög pulsen är, i alla fall om jag kollat "dagsformen" sedan klockat slutat visa fantasivärden som mina klockor alltid gjort i början av passen.
Har haft Garmin, den var jag nöjd med. Har nu en Suunto, den är jag nöjd med. Men den perfekta klockan för just mig har jag inte hittat - men jag har några få MÅSTE-krav och en del väldigt specifika önskemål.
Man kan kolla tester på dcrainmaker.com innan man bestämmer sig, han kollar det mesta på marknaden, in i minsta detalj....
1971 • Nykvarn
#7
20 februari 2016 - 16:11
Gilla 
Skulle titta på Garmin 220 eller 620, det har kommit nyare varianter och då faller dessa modeller i pris men det är fortfarande kompetenta klockor som klarar alla baskrav och mycket mer därtill. Garmin 220 är den billigare av dessa två, 620 mäter också stegfrekvens, markkontakttid och vertikal rörelse vilket kan vara roligt initialt men inte nödvändigt i längden. Båda har vibrationsfunktion tror jag, 620 har det i alla fall. Jag har sprungit med 620 i drygt två år nu och den fungerar mycket bra. Inget fel på Polar heller men Garmins är mer användarvänliga.
Hudiksvall
#8
20 februari 2016 - 17:23
1 Gilla 
Tack snälla för hjälp! Bra tänkt där Monica, begagnat kan det ju finnas en del på. Har en Polar idag (som jag haft i över 10år) helt ok men lite tråkig, det blir ju som lite roligare att träna när man har nåt nytt :)

Oldboy- dcrainmaker var ju en toppensida! Kanon!
1967 • Torslanda
#9
21 februari 2016 - 07:09
1 Gilla 
Staffan rekomendation ovan om Garmin 220 tror jag skulle passa dig utmärkt. Dels är de billigare nu när en ny serie klockor kommit ut och det finns massor begagnade till mycket bra pris. Den har allt du efterfrågar och mer därtill. Många gillar inte pulsbandet då det ger en del skav men du kan köpa t.ex ett Suunto band eller som, jag ett optiskt puls band. Att notera dock att du då inte får alla löpdynamiska värden som markkontakt etc. Garmins ANT är öppen men de har märkligt nog valt att göra löpdynamiken stängd så inte ens med annat ANT+ tillbehör får du denna data, måste vara ett Garmin RUN eller TRI band. De är inte billiga. Är själv inte så noga med dem men många gillar det. Om man tejpar undersidan av bandet vid själva sensorn så slipper i vart fall jag skav. Som oldboy skiver, DCrainmaker har de överlägset bästa recencionerna av alla klockor och där kan du även jämföra alla klockors funktioner, pris med mera. Garmin har den fördelen att du kan automatimportera dina pass till många platformar som Jogg, Strava, Nike etc. och har en rätt bra egen site, Garmin connect, där du får tonvis med stats om dina löpningar. I slutändan är det nog mest ens egna preferenser om pris och utseende. Jag är lite av garmin fan boy med många års Garmin klockor i ryggen men de har en otäck egenhet att vilja släppa ofärdiga prodkuter som måste patchas titt som tätt. Fenix3 hade t.e.x mega problem med GPS noggranheten under mycket lång tid. 235 som har optisk pulssensor är deras egen utveckling vilket gör mig lite skeptisk till den just för att det är Garmin. Min 630 har patchtas rätt ofta för småsaker men har faktiskt riktigt bra noggranhet och det mesta är rock solid.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#10
21 februari 2016 - 19:33
Gilla 
PS: När du jämför priser, både nytt och begagnat, tänk på att vara noga med att kolla vad som ingår i paketet. Inte ovanligt att det ser ut att vara väldigt olika priser på t ex Garmins klockor, beroende på om det är bara klocka, klocka + pulsband, och kan även vara om det är basic eller något mer avancerat pulsband. (Garmins HRM Run, om man vill kunna använda alla funktioner på t ex en FR620.)
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#11
21 februari 2016 - 19:38
Gilla 
+1 på Monica/#10 där. Och tittar man på exempelvis Suuntos klockor så finns det flera modeller som heter nästan likadant... Så det är en djungel ibland.
1960 • Halltorp
#12
22 februari 2016 - 05:26
Gilla 
Garmin FR235.
1973 • Växjö
#13
27 februari 2016 - 19:56
Gilla 
Köpte en Tomtom Runner2 för ett tag sedan. har varit lite krasslig och inte hunnit springa så många gånger. men väldigt nöjd med den. Mäter pulsen lika bra som mitt gamla pulsband och GPSen känns i klass med iPhonen (som varit klassledande i många test). Så tummen upp för den. Extra plus att den kan spela musik.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.