Löpning Tävlingar & Motionslopp 4 inlägg 2002 visningar

Starterna i olika lopp...

Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#1
12 oktober 2008 - 17:57
Gilla
Ett kärt ämne kanske.....en reflektion som jag haft sedan jag aktivt började löpa olika typer av lopp och främst 1/2-mara, är att det kan skilja så mycket på hur starten går till i olika lopp.....och VARFÖR det är så?!?

I LL t.ex. där du beroende på startgrupp, hela tiden succesivt startar längre och längre ifrån där loppet egentligen börjar.......?! Finns det någon logik i detta....?! Varför inte släppa fram nästa startgrupp till en startlinje när föregående grupp löpt iväg....???

Eller i GBG-varvet, där det släpps fram startgrupper allt eftersom (vilket jag tycker är bra) men missar du din grupp....är du rökt!!

Sedan har vi ju starten där du oavsett när skottet går - så börjar loppet när du passerar tidtagningsmattorna vilket jag kan tycka är lika rättvist för alla!

Den bästa startprocedur jag själv upplevt är utan tvekan den sista upplagan av Broloppet mellan Köpenhamnt och Malmö....
Väl ute på Saltholmen?! (eller om det var Pepparholmen :-) så kunde du själv värma upp i lugn och ro för att när du sedan kände dig redo så var det bara att bege sig till starten och när du passerade tidtagningsmattan så var du igång......hur bra som helst!

Vad tycker ni andra? Har ni några upplevelser av detta?!
1981 • Linköping
#2
12 oktober 2008 kl 17:59 Redigerad 12 oktober 2008 kl 18:57
Gilla
Jag fattar inte vad du menar gällande LL?? Där släpptes ju startgrupperna fram allt eftersom?!
1956 • PARTILLE
#3
12 oktober 2008 kl 18:42
Gilla
Instämmer med Karin. Startgrupperna i LL flyttades ju fram till startlinjen. Starten i brolppet var väl bra. Men man hade inte i så fall behöva samla i hop startgruppe och skjuta iväg. Det hade räckt att börja springa när man blev avsläppt från bussarna. Då hade det varit maximal frihet att kunna starta.
Annars är jag anhängare av startgrupper som släpps i väg med jämna mellanrum.
Starten i STockholmsmaran gillar jag inte. Alla iväg med en gång och mycket trängsel på banan första kilometern. Detta funkade i Paris, där kunde man börja springa direkt efter man passerat startmattan.
Nicklas Månspers
1974 • Härnösand
#4
12 oktober 2008 kl 19:03
Gilla
Kryper till korset och reviderar mig själv om LL......sorry är ute och cyklar här runt starten. :-) ... nä, det jag i detta "case" ogillar är att, precis som det finns skrivet i annan tråd, är att du inte springer 3 mil.......som loppets marknadsförs utan en 200-ing längre....vilket jag tycker är fel och pricipiellt dåligt.......finns inget som kan försvara detta tycker jag.....lägg startlinjen dit vi slussas vid 30 km´s skylten......kan det vara svårt?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.