Ont ovansida fot - Löpning
Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 20015 visningar

Ont ovansida fot

1973 • Sävedalen
#1
1 april 2016 - 07:23
Gilla 
Började när jag tog fram vårskorna förra veckan. Ont ovansida fot precis som det var en kant inne i skon. Knöt om och la rätt ändå tryckte det. Försvann när skon åkte av.
Känt lite " skav" från och till några dagar men ingen direkt smärta. Onsdags efter en kort löprunda ( kände ingen smärta under löpningen) så tänkte jag att jag måste kolla om jag fått nått skavsår. Lite rött på en fläck ovanför stortån. Klämde lite , såg aningen svullet ut mellan stortån och nästa tå. Så igår morse på morgon promenaden skulle jag springa ifrån katten som annars går med. Gjorde sjukt ont i foten , sedan ont hela promenaden och öm hela dan. Gick över en stund när jag tog på skor med klack . Idag på morgonenpromenen kom smärtan när jag fått på skorna och kommit ut på vägen. Känns inget i uppförsbacke men neråt är plågsamt. Raksträcka jobbigt.
Känns lite öm under hålfoten och hela vägen ovansida mot stortå. Gör inte ont om jag står på tå. Gör inget ont vid stilla sittande.
Hoppas på en enkel överansträngning med några dagars vila. Gjorde långpass på påskafton . Legat utslagen i magsjuka efter det så bara en kort tur i onsdags annars ingen löpning .
1973 • Sävedalen
#2
1 april 2016 - 07:23
Gilla 
Bild uppladdad av Linda Wighall
Bild på det
Irene
1968 • Åstorp
#3
1 april 2016 - 07:44
Gilla 
Vilka skor springer du i? Om skorna har pronationsstöd kan det vara att du stärkt din fot så mycket nu så du inte behöver det. Din starkare fot och stödet kan då göra att du slår fotryggen i taket samtidigt som stödet ställer din fotsula i fel position.
1973 • Sävedalen
#4
1 april 2016 - 07:55
Gilla 
Springer med adidas super Nova . Gjort i alla år. Ända skon som sitter gott i hälen. Pronation. Mn fattar det som jag egentligen bara är pronerad på en fot. Kommer inte ihåg vilken dock. Kan tillägga att hela vänster sida är en problem sida då jag är dåligt musklad och har haft problem med knät och vaden till och från. Kanske skulle testa springa i mina neutrala lättviktare som jag har ibland på lopp.
1965 • Kungsholmen
#5
1 april 2016 - 12:59
Gilla 
Jag vet egentligen ingenting, men det gör ju inte de flesta andra här heller ;-)
Jag tror att senan från stortån kan bli inflammerad och börja ömma. Jag hade samma symptom 2-3 v efter Swiss Alpine förra året. Behandlade med voltaren (salva) och det försvann av sig själv. Hade nyligen samma känning igen efter några tuffa mängdveckor, smorde in med voltaren och det försvann efter två dar.
Kan tänka mig att en för hårt snörd sko kan förvärra, jag bytte nyligen till snabbknytning och har nu släppt på snörena.
1966 • Holmsund
#6
1 april 2016 - 16:41
Gilla 
Är skona lite trånga? testa att försöka spreta lite med tårna när du känner smärtan blir det bättre då? ! du kan även stretcha foten kan hänga ihop med ont i smalbenet oxåhttp://www.linabjorkskog.com/traning/ont-i-smalbenet-vid-lopning
1973 • Sävedalen
#7
3 april 2016 - 10:47
Gilla 
Ja, springer i olika skor i olika storlekar. Har nog haft min små skor det sista.
Smärtan har nu lördag söndag flyttat sig mer till hålfoten och undersida mellan stortå och pektå. Har också känningar upp i vaden baksida .
Smörjer med voltaren och käkar voltaren/ Ipren .
Gör inte ont nämnvärt någonstans när jag klämmer och trycker .
Om det vore en stressfraktur borde det väll göra jätteont om man trycker på foten ?
1974 • Mölndal
#8
16 november 2020 - 17:20
Svar på inlägg #7
Gilla 
Bild uppladdad av Mikael Lipschütz
Återuppväcker denna tråd! Har ont på precis samma ställe.
Fick helt plötsligt ont när jag sprang i mina favoritskor. Smärtan var så pass intensiv att jag vände efter ett par hundra meter. Testade ett par andra skor och då var känslan mycket bättre. Fortsatte med min sko Brooks Revel3 och efterhand har jag inte känt smärta alls. Inte ont i vanliga sneakers eller i vila. I mina lättare skor Nike Zoom Elite kände jag inte alls av någonting. Märkligt.
Det var nu 1 vecka sen och jag provade återigen att springa i mina Brooks Launch 7. Smärtan inte lika intensiv. Blev värre sista 2-3 km på min 10 km runda. Kunde dock springa. Vad kan det vara?

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.