Brunnsviken runt - hur tar jag mig runt? - Löpning
Löpning Rundor & Kartor 7 inlägg 17717 visningar

Brunnsviken runt - hur tar jag mig runt?

marcus nordlund
1978 • Solna
#1
20 augusti 2016 - 13:21 (Redigerad 20 augusti 2016 - 13:22)
Gilla 
Det finns en massa som springer Brunnsviken runt men jag blir inte riktigt klok på hur jag ska springa kring Ålkistan. Springer jag motsols hamnar jag under bron och sen måste jag klättra upp och över ett staket för att komma upp på gångvägen över bron. Det måste ju finnas ett bättre sätt? Sen begriper jag inte riktigt hur jag ska springa ner mot vattnet igen efter att jag har kommit över bron. Jag hamnar i stället att springa in i Bergshamra och sen är jag fullständigt vilse i hur jag får det till en aktiv slinga i stället för att bli tvungen att stanna och chansa och tappa tempo. Kan nån bara reda ut det här åt mig så vore jag tacksam.

/Marcus
1971 • Nykvarn
#2
20 augusti 2016 - 14:42 Redigerad 20 augusti 2016 - 14:42
Gilla 
Här kommer ett försök att förklara :)

Kommer du motsols från Bergianska-sidan så är det sista som händer att du springer uppför en kort men brant backe upp till passagen vid Ålkistan, spring på bryggan/bron under motorvägen, strax efter att du kommit under vägen ska du springa brant uppför en kort stig till höger, ca 10-15 meter för att komma upp på bil-och cykelvägen över Ålkistan. Du behöver bara springa ca 20-30m norrut där innan du viker av höger igen nedför en betongtrappa, vid dess slut tar du höger igen och trapporna upp till bryggan/bron som igen leder under bilvägen men nu på Bergshamrasidan.

När du kommit nerför trapporna. följ grusvägen/grusstigen längs vattnet, alldeles strax ser du ett litet rött hus (pumphus? Vägen heter Pumphusvägen), du kan passera på båda sidor men istället för att hålla höger in på Pumphusvägen (du kan springa där också men det förkortar rundan med en knapp kilometer) ska du springa under kraftledningarna och ta stigen som går in i en lite skogsdunge, den leder ut på en äng innan du igen kommer fram vid vattnet vid Tivoliparken. Där är det sedan bara att följa grusvägen förbi Café Sjöstugan och vidare mot E18 och E4 och Järva krog.

Se ett exempel här men just vid Ålkistan passeringen brukar jag gå och där blir inte GPS-trackingen tillförlitlig.
http://www.jogg.se/Traning/GPSPass.aspx?adid=1014896


Hör av dig om du behöver en bättre förklaring, Jag lunchspringer runt viken åtminstone en gång i veckan, ofta onsdagar, är du i närheten dagtid kan vi ta ett gemensamt distanspass runt, jag jobbar i Bergshamra.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#3
20 augusti 2016 - 16:03
Gilla 
Bild uppladdad av Hobbylöparn
Så här kan du springa. Håll dig till cykelvägarna så är det ca 9,3 km runt. Sen kan man snirkla hur mycket som helst längst med vattnet och hålla på. Men det är överkurs. :-)

Angående Ålkistan: Om du springer motsols så spring på cykelvägen utanför naturhistoriska. Följ den vägen bort mot Mörby centrum. Direkt efter Ålkistan svänger du in under E18. Sen är det enkelt. Kör hårt. Jag har sprungit den runden ungefär 83 gånger, så jag kan den bra. :-)

Fördelen är att det är vackert, nackdelen är att det är en av Sveriges i särklass sämsta luft! Med väldigt tung trafik passerandes förbi där kontinuerligt. Tacka alla trädkramare som är emot ringleden och förbifart Stockholm för det!
1971 • Nykvarn
#4
20 augusti 2016 - 19:17
2 Gilla 
Det är en mycket trevligare runda att följa vattnet ;) mellan 11-12,5 km runt beroende på vägval.
Marcus Aveholt
1974 • Silverdal
#5
20 augusti 2016 - 23:01
1 Gilla 
Håller med. Definitivt trevligare att springa längs med vattnet. Undvik avgassträckan längs E4!
1981 • Vegan Runners
#6
21 augusti 2016 - 09:00
1 Gilla 
Staffans länk funkar inte för mig, kanske går bra för alla andra men här är också ett lunchpass längs med vattnet.
http://jogg.se/Traning/Pass.aspx?id=12460236

älskar för övrigt logiken att dålig luft från tung biltrafik ska skyllas på trädkramarna, inte på bilismen.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#7
21 augusti 2016 - 11:33
Gilla 
Re #6

Det beror på om man väldigt gärna vill leda den oundvikliga trafik som finns i en huvudstad, genom centrala Stockholm? Eller om man kan tänka sig att leda den utanför stan, som typ alla huvudstäder i världen gör utom just i Sverige.

Mot den bakgrunden är både Södra- och Norra länken en enorm framgång, då de trotsar ett nedröstat Dennispaket

Men allra bäst vore att leda Nord-Söder trafik o visa versa över t.ex Ekerö istället för genom stan.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.