Löpning Träning 5 inlägg 6655 visningar

Två pass löpning och ett pass styrka i veckan?

Pär
1972 • Höör
#1
4 september 2016 - 11:32
Gilla 
Idag springer jag 6 km antingen som intervall eller vanligt 3 dagar i veckan. Tyvärr har jag ganska svag överkropp. I synnerheten bålen vilket leder till ryggproblem. Jag funderar på att byta ut en löpningsdag mot en dag då jag tränar styrka med enbart kroppen som verktyg.
Vad tror ni om det upplägget? Förlorar jag mycket kondition?

Om det är någon som har tips på övningar för att bli bättre löpare och träna överkroppen blir jag glad!
Gabriel Littson Enning
1980 • Lidingö
#2
4 september 2016 - 12:30
Gilla 
Du behöver ju inte ta bort ett löppass bara för att du ska köra lite styrka? Det räcker med en kvart ett par gånger i veckan för att få resultat. Ner på golvet och gör olika plankor, armhävningar och sit ups. Googla magövningar och kör igång bara.
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#3
4 september 2016 - 16:01
Gilla 
Håller med Gabriel, om du vill bli en bättre löpare ska du inte minska på löpningen utan snarare öka. 6km är ju inte speciellt långt. Men det beror så klart på vad du vill med din löpning. Bara lite bättre kondis eller springa en mara så småningom? Ett grundtips oavsett är att låta ett av dina pass bli ett långpass. Håll ner tempot (prattempo) och öka längden 1-2 km varje vecka tills du kan springa 20-25km utan problem. Styrkan kör du i anslutning till, inte istället för, dina löppass. Kanske kan du springa förbi ett utegym? Annars räcker den egna kroppen långt som Gabriel säger. Rygglyft är en bra övning. Om du har skrivbordsjobb, prova att stå istf sitta. Lycka till!
1967 • www.sapiens.se
#4
17 september 2016 - 19:52
1 Gilla 
Inte för att vara sån men Runplan låter lite skumt. Det står inget om vilka ni är, för jag antar att det är ditt bolag Stefan, annat än att det är PKGruppen AB som står bakom.

Men det är en rätt kraftig diskrepans i det som bolaget verkar inom enligt Runplan och vad bolagsinformationen säger...
hxman
1976 • Skåne
#5
17 september 2016 - 20:44
Gilla 
Betala för en reklamplats eller dra
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.