Kalmar eller Köpenhamn IM? - Löpning
Löpning Tävlingar 5 inlägg 5988 visningar

Kalmar eller Köpenhamn IM?

Ulf Lundh
1978 • Vimmerby
#1
26 januari 2017 - 13:42
Gilla 
Snabb fråga till er som kört båda; Vilken tycker ni var "bäst"? Svårt ord jag vet , men tänker på publikstöd, logistik, trista sektioner (andra cykel-varvet i Kalmar!!) och dyl.

Ni som enbart kört Köpenhamn får gärna flika in åsikter. Jag har kört Kalmar men vill gärna ha lite jämförelser nu när jag ska välja IM för 2018.
Tack på förhand.
Jerry Nordgren
1966 • Björkhagen, Johanneshov
#2
26 januari 2017 - 16:46
Gilla 
Kalmar var riktigt bra men Köpenhamn faktiskt ännu bättre, i synnerhet löpningen. Så packat med folk i larmet och det gick inte att försöka fuska till sig lite gåvila. :) Löpningen i Kalmar var ändå bra!
Simningen kanske något bättre i Köpenhamn, mer skyddad för vind och vågor. Cyklingen likvärdig i mina ögon men bitarna nära city hade knepig dragning och så ha de ingen vacker Ölandsbro.
Sträckan norrut mot Humlebaek var fin.
Logistiken talar för Kalmar, nära till allt, prerace också. Just den saken var ingen höjdare i CPH.

Lycka till!
Jonas Persson
1972 • Ödåkra
#3
27 januari 2017 - 11:31
1 Gilla 
Har haft två fantastiska dagar under båda tävlingarna, supernöjd med upplägget i de bägge städerna.

Betydligt bättre simning i CPH även om vi hade gemensam start per AG 2014 (är nu vågstart), simmade i Kalmar 2015 och det var ingen hit! Torktumlare 2.0...

Cyklingen likvärdig med olika höjdpunkter, sträckan norrut från CPH, Geels bakke x 2 (kände sig som ett proffs i TdF), dock tomt på vissa sträckor och knixigt i de centrala delarna, kullerstenssträckan borttagen 2016. Mäktigt med Ölandsbron och Alvaret, trist med andra varvet på fastlandet...

Löpningen inte så utspridd i CPH, 4 varvsbana riktigt centralt med mycket folk, dock magisk löpning i centrala delarna i Kalmar.

Det mesta är tightare logistiskt i Kalmar och hela staden andas triathlon och IM, dock fungerar det bra att ta sig runt i CPH med tunnelbana och liknande. Man bor med fördel nära simstarten på Amager, vi bodde på Park Inn By Radisson, kanonläge med metro station precis utanför!

Lycka till!
Ulf Lundh
1978 • Vimmerby
#4
29 januari 2017 - 21:33
Gilla 
Tack för feedback! Lutar åt Köpenhamn känns det som nu.
Jonas Persson
1972 • Ödåkra
#5
30 januari 2017 - 13:13
Gilla 
Som jag sa, fantastiskt kul att ha gjort bägge och otroligt svårt att värdera den ena före den andra. Enda IM i en huvudstad mot en grym stämning i hela Kalmar, där det mesta är tight, tight!

Bägge är välorganiserade, grym stämning, med vissa bättre sträckor och vissa sämre, men det är väl så det är i de flesta racen. Har man möjlighet, prova bägge!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.