Löpning Kläder, Skor & Prylar 7 inlägg 5870 visningar

skor för skogen 86kg nybörjare

#1
5 april 2017 - 13:46
Gilla 
Hej
Jag har ett par Asics GT2150 som skavar in just framför hålfoten. Jag tror att pronationsstödet kanske inte var bästa valet efter en fotanalys i butik.
Skorna är ett par år gamla så det är ändå dacks för något nytt, denna gång tänkte jag testa neutrala.

Om ni kunde hjälpa mig med tips i sko-djungeln. Så har jag lite frågor/fördommar nedanför, skulle va tacksam för lite vägledning.

Jag är 86kg 175cm. Så jag behöver bra dämpning i skorna, jag springer just nu 1 mils pass 2ggr i veckan. Jag springer på slingor i skogen, typ Änggårdsbergen, Delsjön; grusväg/skogsväg inte den grövsta terrängen men inte heller helt platt grusväg.

Bör jag kolla lite på trailskor? Det vore kul med lite grepp, men de känns stumma, tunna och hårda.

Jag har kollat på olika dämpningar och mest sneglat på Adidas Boost-materialet som verkar spännande med skön dämpning och studs. Ska man för mitt ändamål köra ultra-boost eller energy-boost 3? Adidas Raven verkar bra.. men är tunga 316g (!?)

Saucony skorna känns "blockiga" och lite väl höga? Men de kanske är en fröjd att springa i?

Nike Pegasus, verkar vara en odödlig klassiker men är det något för skog/grusväg


Som ni märker är jag helt ute och cyklar och det är därför jag behöver er hjälp, under tiden fortsätter jag att testa skor i butik och läsa på forumet.


Marcus Blomberg
1981 • Falun
#2
5 april 2017 - 13:58
Gilla 
Jag skulle kolla in salomon sense pro . hyggligt lätt sko med lagom mönster i sulan. 6 mm drop.
Peter Gröndahl
1978 • Stockholm
#3
5 april 2017 - 16:15
Gilla 
Vanliga löparskor fungerar hur bra som helst på grusväg och elljusspår
Västerås
#4
5 april 2017 - 16:29
Gilla 
Om du redan väger 86 pannor på 175 cm så kommer det knappast göra något att skorna väger över 300 gram, tvärt om så skulle jag kika på ett par väldämpade och riktigt stabila skor och dem brukar väga lite mer.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#5
5 april 2017 - 18:04 Redigerad 5 april 2017 - 18:04
Gilla 
Asics Foundation eller Kayano,
Brooks Ravenna eller Adrenaline,
Adidas Sequence
Saucony Omni eller Guide
Hoka One One Clifton eller Arahi
1965 • Eksjö
#6
6 april 2017 - 07:27
Gilla 
Bästa sättet att skydda fötterna är variation. Skaffa två olika par skor och växla mellan dessa. Milen två gånger i veckan är såpass lite att du i princip kan springa i VAD SOM HELST som sitter okej på fötterna och känns okej i steget utan att riskera något slags överansträngningsskada. Två pass i veckan ger ju fem dagar per vecka till återhämtning.

Med tanke på det senare så borde det egentligen inte heller vara något problem för dig med att låta det ena av dessa två par vara ett par tunnare skor med mindre dämpning. Det kommer iofs att ge dig mer och annorlunda träningsvärk än du är van vid de första 3-5 gångerna, så nöj dig med typ 5 km första gången. Eller 2 x 5 där du börjar i de tunnare skorna, vilar 10 minuter emellan och sedan kör den andra 5:an i lite mer dämpning.
#7
6 april 2017 - 07:49
Gilla 
Fem dagars återhämtning är det visserligen från skavsår, men inte återhämtning då det är styrkelyfts-träning och mountainbike resterande dagar i veckan, men jag förstår va du menar. Och att varva med 2 skor kan ju faktiskt vara lösningen, det har jag inte tänkt på.

Gårdagens test i butik blev jag lite förälskad i Saucony Peregrine 7.

Tack för all hjälp, nu har jag noterat alla förslag och ska testa de som finns att testa i butik.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.