Nya skor, ont i knä. Nybörjare - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 6529 visningar

Nya skor, ont i knä. Nybörjare

1988 • Alingsås
#1
7 augusti 2018 - 20:17 (Redigerad 7 augusti 2018 - 20:17)
Gilla 
Tjenare!

Som rubriker lyder så är jag ganska så ny på att springa. Blev helt enkelt less på att inte röra på mig aktivt längre.

Köpte mig ett par Asics GT-2000 6 på löp och skokliniken i Göteborg. Hon i butiken sa att jag pronerar med fötterna.

Har sprungit 3 gånger i dessa skor och varje runda har jag känt smärta utsida höger knä. Sist jag sprang gjorde det såpass ont att jag nästan skrek till när jag rörde foten inåt och när jag tryckte ifrån med foten. Aldrig känt detta tidigare. Väldigt tråkigt då jag tänkt ta tag i löpningen så blir det så här..

Kan detta ha med skon att göra eller är jag så ovan att springa så det kan bli så?
1984 • Stockholm
#2
14 augusti 2018 - 23:03
Gilla 
Vilka distanser har du sprungit nu i början?
1970 • Sala
#3
15 augusti 2018 - 00:44
Gilla 
Nej det är nog inte skon, det är nog helt enkelt ovana. Nu skrev du ju inte hur långt du sprungit men när det är utsida av knä brukar det vara löparknä. Löparknä uppstår inte så snabbt som du skriver men det kan på grund av att du är helt otränad vara en akut överansträngning. Vila ett tag, börja om men var extremt försiktig. Öka distanserna extremt långsamt och kom ihåg att fart är oviktigt, det är tiden du rör dig som är viktig! Lycka till...
Walker67
1947 • Växjö
#4
15 augusti 2018 - 21:12
Gilla 
Det är nog skon. I samband med att jag började springa i ett par Nike
Lunarlon fick jag problem i vänster knä. Nu berodde nog inte knäproblemen enbart på skorna, men kan ha varit en del av orsaken.
Jag tvingades hålla uppe med löpningen i ett och halvt år, men började i liten skala förra våren i ett par Adidas och har sen sprungit 5-6 km i veckan (ej asfalt) Jag känner fortfarande ibland efter träningen i både vänster och höger knä, men inte lika mycket som tidigare.
Skillnaden mellan dessa två skor är att Niken har större toedrop än Adidas, som mer har samma tjocklek på sulan både vid hälen och framfoten.
Mitt förslag är att du testar med en sko, som inte är stel i sulan eller vridstyv, så att du kan behålla din naturliga steg och inte tvingar benet i ett läge som ger felaktig vinkel i knäleden. Alla är vi olika - det som är perfekt för en annan person kanske inte passar dig.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.