Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2514 visningar

Problem med stortå/fot

Falköping
#1
6 april 2017 - 10:34
Gilla 
Hej!

Har haft problem med min vänstra stortå samt undersidan av foten. Efter nyår så bytte jag till nya skor och för mig ett nytt märke från Asics till Saoccony. Sprang 4 mil uppdelat på 5 ggr i dom skorna innan jag började få problem. Har nu bytt skor igen till Asics GT 2000 5 men har knappt prövat dom då det gör skapligt ont i tån. Gör ont när jag böjer tån uppåt. Har varit & röntgat men verkade inte vara något brutet. Har varit hos rehab som tycker att jag ska träna bort smärtan (lätt träning) men det går inte för att jag tycker inte att det känns bra. Har varit hos en Fysiolog som tycker att jag ska vila bort smärtan. Prövat detta ganska länge nu men ingen skillnad. Ska pröva kiropraktor den 10/4 och hoppas att han kan fixa till tån. Har även en bokad tid till ortoped för att undersöka mitt knä och ska då även kika på tån. Någon mer som har haft samma symptom? Hur har ni isf gjort för att få bort smärtan samt få tillbaka rörligheten i tån? I början kunde jag knappt röra tån p.g.a att tåleden va stel.
Falköping
#2
6 april 2017 - 10:36
Gilla 
Kan tillägga att jag tejpar tån varje dag så att jag inte kan böja den uppåt. Är även svullet på kvällarna...
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
7 april 2017 - 00:24
Gilla 
Svullet låter ju obra. Om det gör ont inne i tån när du böjer kanske du behöver fixa nån sorts inlägg som gör att du inte behöver böja den, så länge bara. Om det gör ont ovanpå så åtgärdas det nog lätt genom att skära hål i skons ovansida (ta de gamla Asics-skorna t ex).

I övrigt är det nog rätt att smärtan ska tränas bort om den sitter i mjukdelarna vilket är troligt om det bror på skobytet.
Falköping
#4
7 april 2017 - 20:15
Gilla 
Blir ju bara värre ju mer jag anstränger tån. Tror inte på löpning då... Att skära/klippa i skor är ju ingen lösning. Ska till Kiropraktor på Måndag och hoppas att han löser problemet. Börjar ju lägga på mig nu när jag inte kan röra på mig. Har problem när jag går också...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.