Löpning Skador & Rehab 9 inlägg 11467 visningar

problem översida fot

#1
2 november 2015 - 09:25
Gilla
Sprang Frankfurt maraton för en vecka sedan (min första mara) dagen efter så hade jag lite ont i översida fot och relaterade det till knytningen, nu efter en vecka så har jag haft ont i längst senan som går på översidan av foten (från mitten på foten och upp på smalbenet) och nu de sista dagarna så gnisslar(vet inte hur jag ska förklara, är lite som när något är för tort och skulle behövas smörjas) det i senan. kan inte finna någon info vad det kan vara och vad jag ska göra för att det ska bli bättre. Törs inte börja springa ingen och abstinensen börja bli lite jobbig.

/Patrik
1952 • Varberg
#2
2 november 2015 kl 09:35
Gilla
Helt rätt relaterat till knytningen. Knarret du beskriver också typiskt. Det är en inflammation i senorna på ovansidan av foten som kan uppstå pga att man knytit för hårt t ex.
Du kan kolla vidare om du söker på extensortendinit i foten.
Robert Vestberg
1983 • Sundsvall
#3
2 november 2015 kl 09:36
Gilla
Låter som inflammation i extensorsenan. Inflammerade senor knarrar ofta så, kan låta/kännas lite som att gå på knarrig snö.
http://www.sportsinjuryclinic.net/sport-injuries/foot-heel-pain/extensor-tendonitis
#4
2 november 2015 kl 10:06
Gilla
är det någon idé att försöka smörja med Voltaren, blir att använda vetekudde på när man är hemma, och jag som ville ut och springa :-(
1981 • Örebro
#5
2 november 2015 kl 11:31
Gilla
Knarrandet brukar uppstå då det är senskidan som blir inflammerad. Det är bindvävskanaler kring själva senan som är irriterade.

Behandlingen är avlastning och NSAID, skulle det inte släppa kan herr/fru doktor sätta en liten spruta.
#6
2 november 2015 kl 12:17
Gilla
då får jag köra med avlastning och NSAID (Ipren) så kanske jag kan hålla herr/fru doktor borta (gillar verkligen inte sprutor).
#7
24 november 2015 kl 10:34
1 Gilla
Efter fyra veckors vila har jag äntligen sprungit :-) blev ett kort kort pass på 5km(för att se om det kommer tillbaka) smärt fri efter två veckor och där efter kört lite rehab(om man kan kalla det så) tåhävning och balansplatta. inga känningar så här dagen efter så nu håller jag tummarna att det är ok så jag kan få komma ut på mina långpass(de bästa passen).
1991 • Jönköping
#8
15 februari 2016 kl 16:51
Gilla
Patrik
Har du upplevt att tåhävningarna och balansplattan har hjälpt?:)
Hannes Svensson
1988 • Stockholm
#9
23 oktober 2016 kl 12:27
Gilla
Har fått detta problem efter att ha bytt skor. Körde sen långpass i mina gamla men efter det förstod jag att jag var skadad. Foten blev lite svullen och har blåmärke och det gör ont att lyfta tårna då det stramar i ovansidan på foten. Låter precis som extensortendenit. Ni som haft samma problem, är det farligt att försöka fortsätta springa? Har vilat o tre dagar nu och vill gärna prova imorgon. Men skadan förvärras kanske? Är det bara vila som gäller tills man inte känner nån smärta alls? Är det nån mening att ta ibumetin t ex? Hur gick ni vidare?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.