Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 7815 visningar

Salomon S-Lab sense 6 SG vs Inov-8 X-Talon 225

1986 • Östersund
#1
25 april 2017 - 22:31
Gilla 
Hej,

Idag var jag in på butiken för att prova nya trailskor. Det blev framförallt två par skor som jag vart extra intresserad av. Salomons uppdaterade version av S-lab sense 6 SG samt Inov-8 X-talon 225.

Tidigare har jag sprungit i s-lab sense 5 och tycker den är fantastisk, därför köpte jag förra året även SG-modellen. Men denna blev aldrig riktigt bra, trots att jag gick upp en storlek. Den sitter otroligt skönt på foten, men vid löpning, och i synnerhet utför, så får jag väldigt ont i stortån.

Därför är jag tveksam till uppdateringen, även om jag idag tyckte den var väldigt skön på foten. 6an kändes betydligt mer som en strumpa än 5an (vilket jag tycker om) och viktskillnaden var märkbar, även om det bara rör sig om några tiotals gram. På löparbandet var det inga av tårna som klagade, vilket helt klart är positivt.

Är det någon som har "riktig" löpning i båda (5sg och 6sg) modellerna och vill dela med sig av tankar?

Jag provade också Inov-8s X-talon 225. Det är ju riktigt svårt att bedöma efter ett par hundra meter på bandet, men den kändes också väldigt bra. Dock lite tajtare över tårna, men sen har den ju också precision fit.

Nu hoppas jag på att det sitter någon och har sprungit i alla tre modeller och kan hjälpa mig att välja:-)

Tack!
Magnus
Stockholm
#2
2 maj 2017 - 09:48
Gilla 
Jag har springit i alla tre och har SG6 och Talon 225.

SG6 är något lite smalare över mellanfoten jämfört med 5:an. För min del fungerar båda men jag föredrar 6:an då jag tycker den håller foten snäppet bättre.

Jag upplever Talon 225 som en helt annan typ av sko. Den är mer av en socka med traktorsula. Fantastiskt fin markkänsla och väldigt flexibel sula men den skyddar inte mycket mot genomslag. Jag har den för intervaller i skogen och skulle inte springa lika långt i den som i SG. Passformen är betydligt smalare än SG6, ffa i framfoten där den kan bli lite väl tight för mina fötter.

Jag har kört flera långpass utan problem med SG6 medan jag får ont i framfoten efter någon timme i 225:an.
#3
2 maj 2017 - 11:50
Gilla 
The Salomon S-Lab Sense 6 SG is an aggressive trail racing shoe that offers a lightweight and low to the ground feel for maximum performance. Updates on the upper will offer a more precise foothold and increased protection from debris to ensure your feet stay shielded from the elements. A redesigned aggressive lug pattern with Premium Wet Traction Contagrip provides ultimate grip on the muddiest terrain. https://www.clazwork.com
#4
28 april 2018 - 12:09
Gilla 
Jag själv testade 6SG men tyckte S-Lab Amphib passade min fot bättre så du kanske ska testa den.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.