Gubbvad? - Löpning
Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 4869 visningar

Gubbvad?

Andreas Nilsson
1977 • Göteborg
#1
18 maj 2017 - 12:58
Gilla 
Jag sprang korta intervaller förra måndagen för 1,5 vecka sedan. Under slutfasen av första intervallen kände jag att vaden krampade men valde att stretcha under vilan och ge mig iväg på nummer två. Halvvägs in i den andra intervallen kände jag sedan hur något nästan slits sönder, skulle beskriva det som två trådar som brister, långt ner på insidan av vaden. Jag stannar omedelbart och har sedan problem att gå under några dagar men kunde ej se någon svullnad eller blödning.

Nu, efter ca 1,5 veckas vila bortsett från två alternativa pass, så är smärtan i vaden borta men jag har en tryckande känsla högt upp likt vad som föregår kramp. Jag har provat tåhävningar utan smärta men med den ovan beskrivna känsla.


Nu närmar sig Varvet och när jag kopplar på den mer förståndigt resonerande sidan så inser jag att klokaste valet vore att hoppa över. Det som dock skuggar det klara vägvalet något är bristen på smärta. Jag känner att nuvarande tillstånd initialt skulle fungera men inser ju givetvis att 21 km på asfalt sätter sina spår.

Någon som känner igen sig i skadeförloppet?
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
18 maj 2017 - 15:21
Gilla 
Säkerligen en liten bristning, jag skulle avstå tävlingen och köra alternativ träning någon vecka för att sedan långsamt trappa upp löpningen.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
18 maj 2017 - 16:38
Gilla 
Den akuta läkningen klaras ofta på ca en vecka men att återfå styrkan tar månader. Jag sprang 3 km på Göteborgsvarvet senast jag hade en bristning för "det kändes ju bra".
Sen tog det ett halvår innan alla känningar var borta.
Nöj dig med mycket kort (kanske 2 km) och lätt jogg som långsamt ökas, vänta med fart.
Kan du köra excentriska tåhävningar smärtfritt så lägg på vikt som belastning, öka belastningen efterhand. Det är lagom om du inte känner minsta smärta och kan orka 3x10. Gör detta löpfria dagar.
Henrik Andersson
1975 • NORRKÖPING
#4
21 maj 2017 - 19:17
1 Gilla 
Magnesiumtabletter har hjälpt mig vid liknande problem.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.