Löpning Tävlingar & Motionslopp / Lidingöloppet 15 km 5 inlägg 2890 visningar

Begynnande förkylning

1958 • Trollhättan
#1
20 september 2017 - 19:07
Gilla 
Tänkte om någon har bra tips på hur man skjuter fram eller botar en begynnande förkylning inför lördagens tävling.
Nu försöker jag med ingefärs te, honung och citron (C vitamin).
Hur gör Ni andra?
Walker67
1947 • Växjö
#2
20 september 2017 - 20:30
Gilla 
Köp Great Earth Super Complex 500 C-vitamin på Hälsokost. Börja med en hel tablett och sen tar du en halv 3-4 ggr/dag. Det gäller att hålla trycket uppe för att kunna köra tillbaka en begynnande förkylning. Det är inte säkert att du lyckas, då man skall börja när man får de första tecknen på att en förkylning är på gång.
Det är inte varje gång man lyckas stoppa förkylningen, men jag inbillar mig att det blir lite kortare med denna medicinering. Går den ner i bröstet är det kört med träning upp till 14 dagar, men annars varar väl en förkylning ung en vecka.
Sen är det viktigt att starta upp efter en förkylning försiktigt, de första två passen kan man promenera, det tredje en kortare löprunda och om det känns bra kan man sen gå in i sin normala träningsrytm.
Det ser en aning oroväckande ut för din del, om förkylningen bryter ut är det tveksamt om det blir något Lidingölopp på lördag.
Kenneth Ideskog
1948 • Saltsjöbaden
#3
20 september 2017 - 22:44
1 Gilla 
en rejäl whiskey och en stor sked honung på kvällen, en god natts sömn och vila dagen därpå funkar alltid för mig
Bo Engwall
1955 • Uppsala
#4
21 september 2017 - 13:19
Gilla 
ColdZymes förkylningsspray (finns på apotek) har visst vetenskapligt stöd och jag och min fru använder det allra mest vid flygresor som just nu i skrivande stund och i det fallet i förebyggande syfte. Möjligen kan det lindra även efter första lilla symtom.

Även sugande på zink-tabletter har visst vetenskapligt stöd om man har känt första tendens i halsen. I det fallet är min erfarenhet att om det INTE hjälper initialt under en dag så kan det bli onödigt värre (eller så hade det blivit det ändå)., men rätt många gånger har jag fått en halsinfektion i tidigt stadium att gå över.

Har man väl fått en tydlig förkylning är det nog ingen idé ens med ColdZyme gissar jag. Det ska främst stödja det inerta immunskyddet dvs det initiala. Och zink fungerar alltså ibland bara i tidigt skede.
Östermalms IP
#5
21 september 2017 - 18:35
Gilla 
Äh, det där är räjsnoja. Det går över... :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.