Löpning Kom igång 4 inlägg 6423 visningar

Nybörjare mot Tough Viking! Motivationen på topp!

1989 • Handen
#1
6 januari 2018 - 16:58
Gilla 
Tjena!

Jag har aldrig riktigt haft motivation att träna ordentligt tidigare, ofta har jag ruttnat efter någon månad eller två och lagt av.
Nu har jag och min kollega blivit utmanade att ställa upp mot två andra i Tough Viking 12:e maj och motivationen är på topp!

Ligger nu på 187cm
76 kg

Sedan 10/12-17 då vi blev utmanade har jag tagit mig ut på 12 löprundor med varierande längd och resultat men det går framåt.
Har kört mellan 3-5 km och medeltempot ökar successivt, från 6,85kmh-8,90kmh. orkade idag för första gången löpa över 1 km i streck och går snabbt där emellan, har lite svårt att hitta lagom tempo blir ofta lite för snabbt så jag tar ut mig i stället. Men det ska det bli ändring på.

Siktar på att löpa 3-4 gånger i veckan, har kört lite utegym hittills men landar på gymmet innom kort.

Söker lite tips och råd från mer erfarna, kanske om upplägg, rolig varierad träning, kost, vad som helst som ni tror kan tillföra någonting i min träning, vad är era motivations höjare där jag inte tappar den igen?

Alla tips mottages! :)

1981 • Bagarmossen
#2
7 januari 2018 - 09:35
Gilla 
Tips:
Skynda långsamt
Spring i skogen
1989 • Alingsås
#3
8 januari 2018 - 13:53
Gilla 
Kul att du fått en sådan härlig utmaning!

OCR är det bästa som finns ;)
Viktmässigt låter det ju som att du inte behöver göra så mycket. Tänk på att kanske äta lite extra om du börjar träna mer. (Protein är alltid bra, det vanligaste är att man äter för lite av den varan)

Träningsmässigt skulle jag rekommendera att du fortsätter med löpningen, kämpa på, men 3 turer i veckan räcker (2 räcker också).

Vet inte hur överkroppsstyrkan är? Men en.. riktlinje för att klara av klätter/häng-hinder att att man skall kunna göra 5st chins/pull ups utan paus. Lägg gärna tip på att hänga och bli stark i kropps-viktsövningar. Tough Viking har inte så tekniska hinder så mer än så behöver du nästan inte träna. Kanske att ringar kan vara nyttigt att testa innan. - tänk på att ha raka armar och använd sving i underkropp för att ta dig fram. Mycket handlar om Flow.

Lycka till!
1963 • Solna
#4
8 januari 2021 - 17:44
Gilla 
Tack för tipsen. 5 chins låter inte omöjligt även om man inte är där just nu.
Skall även träna Armsving och löpning. Är det något annat man bör träna på ?
Hur lång tid tar tävlingen för de som är långsammast?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.