Nike zoom fly och streak 6 - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 9 inlägg 7023 visningar

Nike zoom fly och streak 6

1982 • U
#1
9 februari 2018 - 19:11
Gilla 
Är det någon som testat ovanstående skor?
Jag är på jakt efter en snabb sko, som känns lätt på foten.
Tänker springa intervaller och millopp i den. Förhoppningsvis en liten bit under 38min.

Zoom fly lanserad ju som en snabb sko av Nike, men är den inte lite tung? Eller märker man inte av det?

Streak är ju lätt som bara den, men är den bekväm? Hållbarhet?
#2
9 februari 2018 - 20:00 Redigerad 9 februari 2018 - 20:01
1 Gilla 
Jag har bägge skorna & ska jag springa snabbt &väljer mellan de skorna så åker Zoom Streak 6 på. Den är för mig & mitt löpsteg snabbare än Zoom Fly. Hållbarheten är inte bra för andra men för mig så håller de nog ca 100 mil, är uppe i 50 mil nu & de har börjat synas lite på meshen i hålfoten. Flyknit-varianten ska vara hållbarare.

Bästa är nog att testa skorna för de är mycket olika varandra & se vilken du gillar bäst.

Fast ska jag springa snabbast så är Vaporfly snabbaste skon jag äger.
1982 • U
#3
9 februari 2018 - 20:47
Gilla 
Tack för åsikterna! Jag bor inte i närheten av butiker som har dessa skor hemma utan tänkte beställa från Nikes hemsida, så det är lite i blindo:-) därför är jag tacksam för alla svar!
Staffan Sundvall
1981 • Göteborg
#4
9 februari 2018 - 21:15
Gilla 
Zoom Streak 6 är den bästa racer jag har haft. Utmärkt från 5 km landsväg upp till Marathon. Eller nja, ganska oförlåtande på marathondistansen, men det är nog jag som är vek och inte dojorna. Perfekt för 5 och 10 km landsväg och halvmarathon, får det bli.

Gillar att den är ovanligt bred i framfoten för att vara en racer. Detta utan att vara kalle Anka-aktig och behålla snärtigheten. Svår balansgång det där. Känns som att benen blir lite mindre kölhalade efter hårda pass och tävlingar jämfört med andra racers jag har haft. Fast det sista kan du ta med en nypa salt. Antagligen så är det jag som inte tar ut mig ordentligt längre.

Det sämre är, som Stefan säger, Meshens hållbarhet. Mitt första par höll ganska exakt 50 mil. Innan hålen blev lite väl stora på både in- och utsida. Sulan var dock helt intakt. Har aldrig slitit ut ett par skor på det märkliga viset tidigare. Å andra sidan så "ska" väl racers bara hålla i drygt 50 mil, enligt diverse experter? I sin ordning således. Jag brukar förvisso kunna ha både racers och trainers i 100 mil eller strax under. Rätt kassa på bana också. Liksom instabila i kurvorna. Däremot så är LT-versionen perfekt för det ändamålet om du springer 5000 eller 10000 meter.

Jag rekommenderar Zoom Streak 6, trots uselheten i karossen. Brukar finnas på Kellersports för typ 500-700 spänn - kanske värt att testa?

Har en princip att inte köpa skor för över 1000 kronor och därav ingen erfarenhet av Zoom Fly. De verkar intressanta för distans och kanske marathon, tycker jag. Inhandlar nog ett par när det omotiverade priset är tresiffrigt.

Ber om ursäkt och lånar tråden angående Zoom Fly:

#2 Stefan: Zoom Streak 6 Eller Zoom Fly till marathon om inte Vaporfly var ett alternativ?

Cheers
#5
9 februari 2018 - 22:13
Gilla 
#4 personligen så skulle jag nog köra Zoom Streak 6 på marathon. Körde 2016 med Zoom Streak 6 på Lidingöloppet & den funkade super för mig.

Zoom Fly är mycket speciell med sin platta som är mitt i sulan, jag rekommenderar att man test springer den innan köp för den är olik de flesta skor i löpkänsla. Själv kör jag mest långpass & tröskelpass med Zoom Fly men nog skulle den funka även till snabbare pass.
Staffan Sundvall
1981 • Göteborg
#6
9 februari 2018 - 22:59
Gilla 
#5: Tack för input. Ska se till att testa Zoom Fly vid eventuellt inköp. Egentligen så borde jag nog bara hålla mig till Zoom Streak 6 eftersom det är den bästa sko jag sprungit i. Fast det är en annan fråga. Att inte ändra på vinnande koncept och hela den gamla biten.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#7
10 februari 2018 - 12:02
Gilla 
Zoom Streak 6 är ganska stumma i häldelen. Så man bör ha ett ganska snärtigt steg alternativt vara lätt för att "tåla" de skorna på längre distanser.

Jämför Asics DS Racer 10 är betydligt mjukare i häldelen.
1985 • Alingsås
#8
10 februari 2018 - 12:20
Gilla 
Jag älskar båda skorna. Zoom Streak 6 sprang jag mina snabbaste millopp och halvmara i. Skulle jämställa den med Adidas Adios. Zoom Fly är en grym sko för tröskel och långpass. Jag upplever att man får ett bra flyt och skon är skonsam mot benen, speciellt för vaderna. Är alltid fräsch dagen efter även efter hårda långvariga trösklar.

Som alltid med Nikes skor är modellerna lite hårda i hälkappan, vilket för min del kan leda till både skoskav och irriterade hälsenor. Ett minus, men fördelarna överväger helt klart nackdelarna.
Markus K
1975 • Stockholm
#9
29 juni 2018 - 21:34
Gilla 
Körde första rundan med ett par nya Streak 6 idag och måste säga att det var en riktigt skön sko, nästan så att man per automatik vill springa snabbt. Har sprungit med Zoom Fly senaste månaden och skillnaderna mellan dessa skor kan nog inte bli större. Jag gillar Zoom Fly som en mängdsko för asfalt, men känner att jag tenderar att sätta ner foten med hälen först med den skon - med Streak 6 landar man nästan per automatik på framfoten. Ska köra ett ordentligt temppass med skon i veckan, återkommer om jag ändrar uppfattning...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.