Löpning Övrigt 12 inlägg 7607 visningar

RaceONE (följa löpare via app)

Erik Alnervik
1985 • Helsingborg
#1
5 april 2018 - 10:40
Gilla 
Jag är nyfiken på hur många som egentligen använder appen RaceONE? Använder du den i så fall för att hitta nya lopp eller bara följa löpare på lopp? Finns det bättre alternativ förutom att bygga en egen app?
Dan Fallquist
1971 • Karlstad
#2
6 april 2018 - 09:15
1 Gilla 
Hej Erik min gamle löpcoach!

Jag har använt mig av RaceOne då min familj har velat följa mig på lopp. Det har funkat ok men jag har haft problem på två lopp där det varit varvbana. Den flippade ur och visade fel sträcka/hastighet på både Hammertrail 100 och Black River Run 100. Verkar vara något som ställer till det när man passerar start/mål flera gånger. Kanske något som de åtgärdat nu? I övrigt har den funkat och dragit lite batteri. Mycket trevlig och snabb support som lägger in lopp åt dig om du ger dem en gpx fil med bansträckning.
Jens Andersson
1972 • fagersta
#3
6 april 2018 - 13:08
Gilla 
Har använt den på några skidlopp, har funkat bra tycker jag.
Ola Decker
1977 • Skurup
#4
6 april 2018 - 13:19
Gilla 
Jag använde den på Stockholm maraton så att min privata hejaklack kunde planera sin runda. Eller egentligen var det ju dom som använde den och jag som bara hade den igång när jag sprang, men vad jag hörde så funkade det bra.
Erik Alnervik
1985 • Helsingborg
#5
9 april 2018 - 13:55
1 Gilla 
De har ju numera en funktion där det går att koppla ihop med Neptron. Så använder loppet Neptron behöver man inte ha telefonen med sig under loppet.
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#6
11 april 2018 - 12:06
Gilla 
Jag letade efter Bratislava Marathon i appens lopplista, men den fanns inte med. Mailade då och frågade, och fick snabbt svar att dom nu lagt in den, så det funkade jättebra. Och det är en tvåvarvsbana, men det var tydligen inga problem.
Det som inte blev OK, var att det såg ut i info innan loppet som att alla startade 10.00, men i själva verket blev det en grupp var tredje minut, så jag startade 10.12, och det syntes inte i appen, utan jag fick 12 min för lång tid på första milen, och på totalen.
Hans Westerback
1958 • Lidingö
#7
11 april 2018 - 17:50
1 Gilla 
Oj, fick just mail från RaceOne, kanske för att dom läst ovanstående inlägg? Bra service!


Hej Hans,

Grattis till ett bra genomfört lopp i Bratislava!

Eftersom vi inte visste de fanns olika startgrupper (starttider), så blev din tid några minuter fel.
Vi har nu uppdaterat din första mellantid och ditt slutresultat till 04:45:00 i RaceONE-appen.

Hör gärna av dig om du saknar några andra lopp och lycka till med lopp säsongen!
Joachim Embretsen
1972 • Järfälla
#8
19 maj 2018 - 09:34
Gilla 
Hej,

Jag noterar att bankartan i RaceONE för Stockholm Marathon 2018 skiljer sig mot den på marans egen hemsida. Hur kommer det sig?
Mr. B
1963 • Hemma
#9
19 maj 2018 - 10:17 Redigerad 19 maj 2018 - 10:48
Gilla 
Arrangören meddelade en banändring för bara ett par veckor sedan, om det är sträckan i Sädertunneln du menar.
Joachim Embretsen
1972 • Järfälla
#10
19 maj 2018 - 16:56
Gilla 
Nja, det är flera saker som inte stämmer. Ett exempel är när man kommer ut på Valhallavägen direkt efter starten, då man på marans hemsida svänger höger och sedan vänster på Odengatan. På banan på RaceOne springer man istället vänster direkt. Det har varit samma på marans hemsida i flera veckor och är inte någon ny banändring. Ett annat exempel är att man på RaceONEs bana springer tvärs över Gärdet, vilket inte förekommer på banan på marans hemsida. Den bana jag referera till finns här: https://www.stockholmmarathon.se/aktiviteter-langs-banan/. När jag pratar om RaceONEs bana är den den som visas appen.
Mr. B
1963 • Hemma
#11
19 maj 2018 - 21:17
Gilla 
Det låter ungefär som fjolårets bana.
Göteborg
#12
20 maj 2018 - 07:43
1 Gilla 
Hej Erik och alla andra i den här tråden!

Jag heter Marlene och är VD på RaceONE. Vad roligt att höra att ni pratar om vår app.

Jag startade RaceONE för att jag försökte följa min sambo på olika lopp och tyckte det var otroligt svårt att veta hur det gick för honom. Appen började som en live-tracking app där vi utnyttjade GPS:en i mobilen för att kunna visa hur det fick för deltagaren. Nästa steg var att koppla ihop oss med tidtagningsbolagen för att även få den officiella resultaten och där har vi samarbete med Neptron, EQ Timing och RaceTimer nu. Detta gör att i många av loppen så kan man i dagsläget då välja att inte ha med mobilen, men ändå kunna följa loppet via mellantiderna, vilket vi såg var en riktigt rolig förbättring i appen.

Vårt nästa mål är att försöka göra loppet ännu mera live via film och foton, så att du i slutändan kan få en video från ditt lopp men dit har vi en bit kvar.

Nu när vi har så många lopp så vill vi också hjälpa dig att hitta nya lopp, få loppinfon och kunna anmäla dig på loppet direkt via vår app.

Vi är inte så många i företaget än, så tyvärr tar saker längre tid än vi vill. Men vi är alla väldigt dedikerade och ger allt för att förbättra appen, men vi vet att vi har vissa saker som inte funkar 100% än och det är bland annat varvbanan som vi kan ha problem med tyvärr. Vi har börjat försöka vara lite mer restriktiva att lägga in sådana lopp tills vi hunnit bygga en ny lösning för varvlopp.

Vi har ju mellan 1000-1500 lopp i appen för 2018 och tyvärr blir det ibland fel på infon som ligger inne. Vi försöker få arrangören att verifiera deras lopp, men ibland blir det fel ändå. Det är här vi blir superglada ifall ni användare kan hjälpa oss. Så märker ni att det är något fel med karta, starttider etc så får ni gärna kontakta oss så kan vi uppdatera detta direkt. Vi försöker granska loppen, men är som sagt svårt att garantera 100% rätt i alla fall. Så tusen tack för tipset om Stockholm Marathon - vi tar och uppdaterar kartan direkt på måndag morgon. De har ju uppdaterat banan och vi har kvar förra årets bana.

Kommer ni på saker som ni tycker vi kan förbättra eller om det är saker som saknas så får ni jättegärna skicka dessa förslag till oss. Vi vill ju bygga en app som skall underlätta för er deltagare och er famil och vänner och detta oavsett om det är ett lopp på 50 personer eller 50.000 personer. Men det är svårt för oss att veta exakt vad som saknas för att nå dit. Så all input från er är otroligt värdefull för oss! Sen kanske vi inte hinner fixa det direkt då vi som sagt inte är så många, men ni skall veta att vi gör allt så snabbt vi bara kan!

Hoppas vi ”ses” i appen under ert nästa lopp och saknar ni det så är det även här bara att kontakta oss så försöker vi lägga in det åt er.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.