Löpning Tävlingar & Motionslopp 6 inlägg 5762 visningar

Race One för att följa löpare under lopp

1959 • Karlstad
#1
17 maj 2018 - 21:42
Gilla 
Är det bara jag eller....som tycker att Race One, som just nu verkar bli standard för arrangörer, inte är någon höjdare när man vill följa löpare under lopp som t ex Göteborgsvarvet?

Exempel på sådant som jag tycker är feltänkt:
1. Varje löpare måste registrera sig och skapa ett konto, dessutom är registreringen lite halvkrånglig.
2. Varje löpare måste aktivera vilket lopp de springer i.
3. Det hela bygger på att man springer med sin mobil - känns bara så 2015 nu när löparklockorna blivit bättre och billigare.

Jag tror arrangörerna biter sig själva i svansen när de hoppar på tåget och kör Race One. Det är för krångligt och innehåller för många chanser till att det blir fel i något led för att de ska bli en succé-app.

Eller vad tror ni andra?
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#2
17 maj 2018 - 22:54
Gilla 
Det är frivilligt och man kan likaväl kolla passertider via resultattjänsten på varvets hemsida.

Det RaceOne erbjuder är live tracking så att du mer eller mindre vet när de du ska heja på passerar just dig. Håller med om att mobil är lite otympligt men hur många löparklockor har mobiluppkoppling?
1959 • Karlstad
#3
17 maj 2018 - 23:08
Gilla 
Tack Lars för att du tipsade om att man kan följa löpare via varvets hemsida. Jag gick på infon som arrangören skickade ut via mail häromdagen, där står ingenting om detta utan man hänvisar enbart till Race One av någon anledning. Nu känner jag mig lugnare ;-)
Göteborg
#4
18 maj 2018 - 08:41
2 Gilla 
Hej!

Marlene och VD från RaceONE här. Jag är ledsen att höra att du inte gillar RaceONE, men jag är glad att du berättar om det för det ger oss en chans att se hur vi kan förbättra appen ytterligare så att du också förhoppningsvis vill ha den framöver. Jag tänkte bara försöka förklara vårt mål med RaceONE.

Min sambo tävlar väldigt mycket och jag var frustrerad över att jag inte fick tillräckligt med info om hur det gick för honom under hans lopp. Stora lopp var lite bättre, men smålopp var det riktigt svårt. Det här ville jag förändra genom att försöka göra loppen live.

Vi började med gps-tracking via mobilen så att man kunde se vart deltagarna var. Men det här räckte inte tyckte vi, så vi signade partnerskap med tidtagningsbolagen för att även få resultat. På det här försöker vi nu även få in video och bilder från loppen. Allt för att ge en helhetsupplevelse av loppet. Vårt mål är också att du som användare skall kunna ha en app till alla lopp oavsett storlek samt att vi vill socialisera loppen så att dina vänner och familj skall kunna få veta nästa gång du har ett lopp och kunna heja under loppen. Det är detta som gör att du måste skapa konto, så att familjen skall kunna följa dig, du kan samla all din lopphistorik, vi kan ha en heja-chatt mm.

Nu till dina kommentarer:
1) Som jag nämnde ovan så har vi en hel del anledningar till varför vi vill att folk skapar konton. I början lät vi följarna slippa detta, men fick feedback att det var tråkigt att inte kunna se vem som följer en i ens lopp samt att chatten blir lite tråkig. Vi hade också svårt att meddela när nästa lopp var på gång, så att du kunde följa det med. Så nu har vi konton till alla. Däremot så tar vi gärna feedback på hur vi kan underlätta signup-proceduren.

Du behöver ju också bara skapa kontot första loppet och sen alla andra lopp som du gör så är det bara att använda appen.

3) (börjar här då det ger svar till 2:an)
Det finns två sätt att följa en deltagare i vår app.

Första är via gps-tracking så att man kan se exakt vart de befinner sig. Då behöver vi något som har sim-kort samt gps-sändare och i dagsläget så är det endast mobiler som har detta (eller gps-klocka kopplad till en mobil). Vi väntar med spänning på att pulsklocke-tillverkarna skall lägga till sim-kort till sina klockor för då får vi en mycket bättre lösning där vi slipper mobilen (då vi är medvetna att det är många som inte vill ha med mobilen, men det finns i dagsläget inget annan lösning för gps-tracking live). Vi tror detta kommer att komma ganska snart.

Vill du inte ha mobilen med dig så behöver du inte detta. Då följer du deltagaren via officiella mellantider och vi estimerat vart du befinner dig på banan. Funkar också bra och du slipper mobilen om du inte vill springa med den.

Det positiva med båda är att du får en roligare upplevelse då du kan följa loppet i en karta, samt så fort du passerar en mellantid så skickar vi en push så att du får veta detta. Det går hur bra som helst att kolla på hemsidan med, men då är det du som måste in och söka informationen och det var det här jag hade som mål när jag startade RaceONE att jag ville förbättra. Nu får jag notiser som hela tiden berättar framfarten och jag kan se alla kompisar samtidigt.

2) när det gäller aktiveringen, så gäller detta endast de deltagare som vill ha med mobilen för gps-tracking. För att kunna använda gps:en i din mobil så måste du ha igång appen för annars så funkar ju inte trackingen. I början så sa vi åt användarna att bara starta igång appen, men då blev det för mycket frågor ifall de behövde göra något mer. Så för att underlätta både i kommunikation och ”bekräftelse” till användaren så förde vi in en knapp.

Vill du endast bli följd via resultat så behövdes du som användare inte göra något alls utan då är det bara att sticka iväg på loppet.

Vi älskar att få feedback från användarna på hur vi kan göra appen bättre eller ifall något saknas eller är krångligt, för det är först då vi kan få till en riktigt bra app. Vi är inte så många i företaget än, men vi brinner alla för att försöka göra loppupplevelsen bättre för alla parter. Dock gör detta att appen kanske inte än är i klass med Strava eller liknande som har hundratals utvecklare och vi har fyra. Så feedbacken från er hjälper oss framåt till att samla loppvärlden och underlätta för er användare. Redan idag kan du hitta nya lopp, anmäla dig, få loppinfo samt mycket annat som ännu en bonus.

Ett långt svar så hoppas du orkade läsa igenom. Vi tycker hemsidan funkar bra den med, det här är bara ett komplement som vi hoppas skall förstärka loppupplevelsen ytterligare.

Lycka till med ers framtida lopp och jag håller tummarna att vi kanske ”ses” i RaceONE-appen ??

Hans Westerback
1958 • Lidingö
#5
18 maj 2018 - 11:26
Gilla 
Jag tyckte det var väldigt kul för nån vecka sen när en kompis sprang Lidingö Ultra, och hade RaceOne. Samtidigt var jag ute och körde en egen träningsrunda. När jag var på väg över Lidingöbron mot Lidingö, så kollade jag i appen och såg att hon var på väg mot bron. jag kunde se ungefär var vi skulle mötas, och jag kunde se hennes startnr, vilket var bra då det ju ibland är svårt att känna igen en mötande löpare på håll.
Så vi kunde göra en High-five bara sådär, helt oplanerat!
1959 • Karlstad
#6
19 maj 2018 - 11:14
Gilla 
Tack för utförligt och positivt svar Marlene! Låt oss hoppas på att pulsklockorna får sim-kort snart, då är förutsättningarna goda! Lycka till med framtida utveckling!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.