Löpning Skador & Rehab 1 inlägg 418 visningar

Mekanismen bakom förkylningsnoja?

1978 • Luleå
#1
26 november 2008 - 09:52
Gilla
Jag blir så trött på mig själv. Inför alla stora lopp så får jag förkylningskänningar. Men denna gång är det värre än någonsin, fyra dagar innan FLORENS MARATHON.

I princip alla på mitt jobb har snörvlat och hostat på och kring mig under flera veckors tid. I affärer, på flyget, var man än går så möter man folk som hostar, snörvlar och är sjuka.

I går natt och inatt kunde jag knappt sova. Halsen kändes tjock och svalget ömt. Och jag undrar varför i helsefyr som kroppen håller på så här. Det känns jävligt... taskigt. OM det nu är så att jag inte är sjuk på riktigt.

Något VM/OS i skidor var det ju en kvinnlig skidåkare som var "sjuk" innan ett lopp och det sades att hon tog dunderkurer i form av whisky och dylikt. Sedan tog hon medalj, eller om hon rentutav vann. Jag har alltid tyckt att det var lite coolt av henne att bli frisk så snabbt.

Numera tror jag att hon nog också bara var lite nojjig.

De senaste veckorna har träningen gått dåligt, denna vecka vågar jag inte träna eftersom jag känner mig sliten både i huvudet och i kroppen. Och snart är det Marathon.

På söndag får jag kvitto på om jag är frisk eller sjuk!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.