Lång skade/sjukdomsfrånvaro, hur kommer man tillbaka på bästa sätt. - Löpning
Löpning Skidor 3 inlägg 6140 visningar

Lång skade/sjukdomsfrånvaro, hur kommer man tillbaka på bästa sätt.

Jens Hannemann
1970 • Köpmanholmen
#1
29 april 2018 - 14:52
Gilla 
Hej

Jag har under vintern / våren haft maximat oflyt med sjukdomar och följder efter en operation i bihålorna.
Jag har under de senaste åren haft problem med bihåleinflammationer och annat skit som kommer av det och inte fått ut det jag önskat av träningen. I början av februari fick jag tid för operation av bihålorna och min förhoppning var då att detta skulle vara någorlunda snabbt överstökat och att jag skulle komma igång igen efter några veckor. Så blev det inte.... efter operationen fick jag ordentliga problem med inflammationer och under flera veckor tvingades jag åka till skujhus för att spola dem osv innan det blev aktuellt med en ny operation.

Det här har inneburit en massa förlorad träningstid och konditionen är inte längre vad den var. Man blir grymt stressad av att inte kunna hålla igång som vanligt. Totalt har jag varit borta från träning i 3,5 månad.

Nu är det äntligen dags att köra igång igen. Men hur lägger jag upp det på bästa sätt för att så snabbt som möjligt komma upp i volym och intensitet utan att riskera överansträngning, nya skadeproblem eller annat skit.
hxman
1976 • Skåne
#2
9 maj 2018 - 17:22
Gilla 
Nån tipsade om att tillåta sig köra 10pass utan krav på prestation (glöm gamla pers, tröskelfarter osv) och sen göra en utvärdering av hur det känns. Det lät klokt och så skulle jag göra i motsvarande situation.
Jens Hannemann
1970 • Köpmanholmen
#3
12 maj 2018 - 13:32
Gilla 
Det tycker jag också låter klokt.
Jag försöker hålla mig till ett pass på en timme per dag. Med pass menas då allt från raska promenader med frugan till mountainbiketurer på skogsstigar.
Jag fösöker hålla tre löppass i veckan och blanda upp detta med MTB och promenader. Om ytterligare en vecka tänkte jag fösöka löpintensitet och disatans något och se hur kroppen svarar på det.
Just nu käänns det som prio på att få till rutiner och "känslan" igen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.