Mitt mest minnesvärda skidlopp - Löpning
Löpning Längdåkning allmänt 6 inlägg 8085 visningar

Mitt mest minnesvärda skidlopp

Skogsflickan
1967 • Stockholm
#1
5 november 2018 - 22:18
Gilla 
Efter inspiration från Walker67 som pratade om skidlopp man minns (eller inte...) i en annan tråd: Vilket är ditt mest minnesvärda skidlopp?

En fråga som vi kan roa oss med i väntan på snön:)
Jag måste tänka lite innan jag kan svara själv...
Skogsflickan
1967 • Stockholm
#2
5 november 2018 - 22:30
Gilla 
Mest minnesvärt: Första gången ett av mina barn var med och åkte Kortvasan. Min 12-åring hade inte åkt så många kilometer innan, men tänkte absolut inte tänkte bryta trots ont både här och där. Det glömmer jag aldrig. Jag ryser bara jag tänker på det! Vilken lyx att få uppleva ”historiska ögonblick” med sina barn.
Walker67
1947 • Växjö
#3
6 november 2018 - 18:06
Gilla 
Jag har både vasalopp och fjällopp, som jag skulle kunna redovisa som minnesvärda, men jag väljer ett "skidlopp" med min son. Året var 1988 och familjen firade påsk hos svärföräldrarna i Norrland. Det var ett år då det bildats skare och det gick att åka överallt. Min då 8-årige son beslöt oss för att åka till Berget ung en mil bort. Det gick utmärkt, men ung några km från Berget tog skogen vid och det blev svårt att ta sig fram. Vi stannade därför och drack den medhavda blåbärssoppan och beslöt att återvända hem. Trots att en 8-åring har en fantastisk kondition, så var sonen duktigt trött efter den dryga 1,5 milen skidåkning. Mormor plockade fram blodpalt och stekte åt pojken och det var en härlig syn att se hur han slukade i sig maten med god aptit, troligen mer utmattad än vad han visat. Han är nu vuxen med egen familj och barn, men jag tror han kommer ihåg den där skidturen uppe i Norrland.
1962 • Brunflo
#4
7 november 2018 - 14:19
Gilla 
Mest minnesvärt...
Tänker också faktiskt på första Kortvasan med sonen men kanske ännu mer på träningen inför förra årets Öppet spår med en av bröderna.
Han har varit drabbad av ögonsjukom och de senaste åren gjort tolv eller tretton operationer i höger öga. När han började återhämta sig ville han återuppliva vår Vasaloppstradition och det var bara att hänga på. Jag är ganska van skidåkare och i bra form och bor på rätt ställe (Östersund), han har vuxit i längdriktiningen till över 100 pannor och bor i Södertälje men vilken målmedvetenhet!
När jag ledsnat efter några kvällstimmar i regn och mörker ville han bara fortsätta.
Han fick ihop åtta mil på skidor innan vi stod på startlinjen i Berga och tog sig halvvägs. Men i år har han redan varit på läger, dragit ihop ett stafettlag från sitt jobb och talar om Engelbrekt som en uppvärmnig!
Thomas Jonsson
1981 • Bollnäs
#5
9 november 2018 - 17:50
Gilla 
Mitt första öppet spår 2010. 10 timmar av ett mindre kaos och en könslobergodalbana sen var man fast. Var så lycklig när jag kom imål, hade endorfiner i en vecka efteråt. Har blivit ett par skidlopp per vinter efter det.
Walker67
1947 • Växjö
#6
23 februari 2020 - 23:19 Redigerad 23 februari 2020 - 23:25
Gilla 
# 6 Spam - kan du plocka det Tricky ?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.