Löpning Kläder, Skor & Prylar 1 inlägg 3392 visningar

Vintrig jacka: Alpkit Morphosis

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
24 december 2018 - 09:36
Gilla 
Jacka för kallare rundor: Alpkit Morphosis.
Denna verkar försiktigt lovande, har nu provat en löprunda och en fatbiketur. Fleecefoder runt bålen och ärmarnas utsida, medan insida/kroppssida ärmar och bålens sida är ofodrade.
Det är ingen jacka att ha som separat värmejacka, den är tänkt för aktivitet, eller som extra foder under annan skaljacka kanske. Elastisk, lätt att röra sig i.

Jag gillar jackor med huva även om det är ytterst sällan jag behöver använda dem, störs inte av det extra tyget. Snarare att jag gillar att få huvan som ett bra komplement till kragen, runt halsen.

Men kring nollan med Aclima Woolnet-tröja under, var den nästan för varm. (Nästan så att den tröjan i sig, tillsammans med vilket vindtätt yttre som helst, klarar ner till -5-ish.) Precis som en annan favvojacka för löpning, Black Diamond Alpine Start Hoody, så kan jag ibland märka lite fukt på insidan mot slutet av rundan pga att det inte finns någon direkt ventilation. Men i praktiken inget problem för mig, som min träning ser ut så är jag sällan igång mer än 1,5 timme på löptur eller typ 3 timmar på mountainbike, och när den tiden är slut är jag tillbaka hemma och skalar av mig alla svettiga underställ och blöt sport-BH.

Snabb leverans, och nu 10 pund billigare är förra veckan när jag beställde... herrmodellen finns även utan huva. https://www.alpkit.com/products/morphosis-jacket-womens#product-reviews

Bedömd i bl a Trailrunner Magazine: https://www.trailrunningmag.co.uk/running-gear/jackets/reviews/alpkit-morphosis-jacketnbsp

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.