Löpning Kläder, Skor & Prylar 2 inlägg 2254 visningar

Vintrig byxa: Salomon Ligthning Lightshell

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
29 december 2019 - 10:35 (Redigerad 29 december 2019 - 10:39)
Gilla
Bild uppladdad av Monica Carlsson
https://www.salomon.com/sv-se/shop-emea/product/lightning-lightshell-pant-w.html#color=9852

Hittade på rea på XXL för en femhundring, främst tänkt för längdskidåkning, men lätt och smidig även för löpning.
Mellanting mellan tights och byxa, relativt slimmad i elastiskt flossat material men med vindtätare väv över framsida lår (ett extra "sjok" med tyg över byxan ner över knäna, liksom). Inte vattentät, inga blixtlås i benslut, men gummerad kant nertill. Höga i linningen bak, där finns även en elastisk ficka och en med blixtlås.
Reflexdetaljer fram och bak, lite men bra ändå.
Provade några rundor nu, ner till -5 grader kombinerat med tunn ullmameluck, byxan känns bra när man blir varm och kommit igång. Känns lite prassliga när man håller i dem, men inget jag tänkt på när jag sprungit.

I damstorlek funkar Salomons storleksguide bra för mig för deras underdelar, jag hamnar på M enligt dem och det känns bra för både dessa byxor och ett annat par vanliga tights jag har sen tidigare.
(Däremot funkar inte deras storleksangivelser för överkropp så bra för mig, min bröstkorg är mer "korg" än "bröst" relativt deras mallar, kanske...)

(Bild från Salomons sida.)
Monica Carlsson
1971 • Partille
#2
16 februari 2020 kl 08:39
1 Gilla
Fortfarande mycket nöjd med denna byxa, sen jag köpte den är det faktiskt den enda byxa jag har använt för löpning, förutom 1 pass i ösregn då jag hade en riktig regnbyxa. Som nämnts i första inlägget, just mellantinget byxa/tights, den vindtäta framsidan ner till knäna, och att den är väldigt lätt, är det jag gillar.

Tänkte bara väcka tråden igen, det finns en del vinterplagg att fynda på rea nu. Det är ju ändå en del vinter kvar och säkert en del kall vår, plus att det ju kommer fler vintrar! Det är rätt gött när man får byta säsong i träningskläderna, och inse vad mycket bra plagg man redan har för den kommande årstiden. Bygga på lite efterhand man hittar bra grejor till bra pris.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.