Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3930 visningar

Komma igång efter skada

1974 • Örebro
#1
6 maj 2019 - 15:21
Gilla
Har varit skadad i 5 år. Var i toppform januari 2014, men drog på mig hopparknä, vilket ledde till att jag fick operera båda knäna inom några år med efterföljande rehab. Fick bakslag efter rehab av båda knäna och efter senaste bakslaget fick jag köra rehab mellan juni 2018 och januari 2019. Första månaderna i år har bestått av styrketräning/rehab och successivt längre löpning på löpband. Då jag gått upp mycket i vikt så har jag även bantat ner mig 7kg under våren. I mars började jag springa på allvar, men har medvetet hållt igen. Endast jogging och försiktig upptrappning med ett lite längre pass varje vecka som utökats med ett par km per vecka. Är livrädd att jag ska åka på ett halvårs rehab igen. Har börjat lägga in lite excentriska benpress (bromsa med ett ben) för säkerhets skull. Det har varit den viktigaste rehabövningen under de år jag inte kunnat springa. Lite beroende av vem man frågar så är mitt upplägg allt från på tok för offensivt till helt ok. Någon som har något tips eller synpunkt? Min träningsdagbok är öppen för läsning.
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
6 maj 2019 kl 19:16
Gilla
Vet inte hur långsamt du klarar att springa och ändå ha ett användbart löpsteg men eftersom man inte ska öka både fart och längd på passen samtidigt skulle jag öka längden först och hålla tempot lägre. När du är bekväm med en längd på träningspassen som du anser stämmer med din målsättning så kan du börja med mera fart. Bra att du kör benpress, om du gör det på löpfria dagar.
1974 • Örebro
#3
6 maj 2019 kl 20:55
Gilla
Tack. Känns som jag gör någorlunda rätt då. Finns knappt några backar på mina rundor, så lätt att en del kilometrar blir lite snabba. Bra sliten efter helgen, så vilar idag och kör ett styrkepass i morgon. Borde ändå kunna få in tre löppass även denna vecka. Planerar att lägga in ett intervallpass i veckan snart. Målet är att komma upp i 7 mil i veckan och springa långpass på uppåt 3 mil.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.