Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 3775 visningar

Laga nött slitsula?

1990 • Sturkö
#1
11 maj 2019 - 21:20
Gilla
Hej!

Jag har ett par Newbody Boracay som jag har sprungit i en tid ---- och älskat. Ovansidan är hel och fin, men sulan har blivit nött. Det yttersta, gråa, skiktet har slitits ned på fötternas yttersidor, så att jag belastar en aning snett vid varje steg, vilket i sin tur gör att det slits än mer. Hade modellen funnits kvar att få tag på hade jag köpt nya, men de verkar ha utgått ---- så jag vill försöka laga dem och se om de kan fungera ett tag till.

Så: har någon erfarenhet av att bygga upp en delvis avskavd slitsula med tex Rubberfix? (https://www.clasohlson.com/se/Rubberfix-Casco-50-ml/35-1300-2)
Eller har någon skurit till en två millimeter tjock gummisula och limmat fast den och fått det att fungera? (Och var hittar man en sådan gummisula?)

Tacksam för input!
Jon
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
12 maj 2019 kl 01:24
Gilla
Testa Rubberfix, har hört folk som tycker det funkar bra (samma som gamla Liquisol). Jag har provat att limma på gummisula på andra skor, det höll inte. men det var promenadskor så det var inte samma gummi. Lagningslappar för gammaldags bilslangar eller gummibåtar?
larryz
1978 • tullinge
#3
12 maj 2019 kl 12:34
Gilla
Nästan enklare att lägga på ny slityta. Värm upp gamla sulan med värmepistol och slit bort, slipa bort resterna. Ta en ny sula från någon billig sko, vadsomhelst funkar i princip.
Rengör ytorna och vulka med två-komponent. Om du använder enkomponent, lägg på limmet och låt det torka först innan du för ihop ytorna.
Om även EVA materialet har blivit trött, skär bort det gamla, men inte helt, då riskerar du att skon tappar integriteten helt. Och skär till en ny bit från exempelvis knäskydd eller liknande.
Köper du en EVA-platta så har du fördelen att välja ut en avsedd för din vikt. Något som en köpsko, konstigt nog, aldrig erbjuder.
Walker67
1947 • Växjö
#4
13 maj 2019 kl 00:28
1 Gilla
Casco Rubberfix är bra, men kräver längre torktid än Liqiu Sole, och lite mer känsligt för vilket gummi det läggs på. Har bara använt det i mindre utsträckning, så jag kan inte än säga vilket gummi som det funkar på.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.