Löpning Övrigt 5 inlägg 3434 visningar

Snitsla banor i skogen.

1981 • Bagarmossen
#1
17 maj 2019 - 20:14
Gilla 
Tänkte styra upp lite aktiviteter i skogen för barn och föräldrar på mitt barns förskola och tänkte snittsla en några km lång bana i skogen. Funderar på om det fins några regler kring vad en får och inte får göra (förutom det uppenbara: inte skräpa ned och ta undan efter sig efteråt)
Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#2
17 maj 2019 - 20:30
Gilla 
Ta kontakt med markägare innan,kan bli avigt annars.
1981 • Bagarmossen
#3
17 maj 2019 - 21:19
Gilla 
Kommunal/statlig mark
Jonas Henriksson
1975 • Undersåker
#4
17 maj 2019 - 23:15
Gilla 
Ta ändå kontakt och förklara ditt mål och syfte,är säkert inga problem att sätta upp (tillfälliga) snitslar.
Monica Carlsson
1971 • Partille
#5
26 maj 2019 - 09:03
Gilla 
Kanske är första inläggets fråga redan överspelad, men ändå.
Om man gör banmarkeringar bör man vara hänsynsfull, tycker jag.
Antingen något tillfälligt som man är noga med att plocka ner efter evenemanget, eller något permanent som man (efter tillstånd, om det antas behövas) gör användbart för flera genom att det är välgjort.

Tillfälligt: ser ibland snitsling som verkar vara typ "cellulosa-baserad" i brist på annan beskrivning, det är inte plastband. Men det är ändå störande när de ligger på marken.

Permanent: gör snygga kloka markeringar, som sagt, helst att de går att använda för flera andra över tid. Dvs att det är en hel runda och tydligt var den går, att man inte missar i stigskäl eller liknande. Att man inte gör kladdiga hafsiga markeringar på träd eller berghäll, som tar åratal på sig att blekna/läka. Gör hellre en riktig mall och spraya/måla något lagom stort, istället för 2 dm höga kryss eller bokstäver i spretig stil. Det stör min naturupplevelse som "efterkommande", även om det redan finns stigar där jag uppenbarligen inte är första person att ta mig fram. Eller sätt en reflexbana med markeringar på träd, så bidrar du till en mörker-bonus-bana för området!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.