Löpning Träning 4 inlägg 846 visningar

Banor i Garmin

1979 • Karlstad
#1
1 november 2022 - 11:30
Gilla
Jag försöker få in ett segment från Strava som en bana i min Garmin klocka. Från reflexbanor.com har de gjort segment av alla reflexbanor. Vill få in denna i min Garminklocka som en extra säkerhet då man inte vet status på alla reflexbanor.

Jag kan öppna segmentet på mitt Stravakonto(gratis). Men hur får jag det därifrån som en bana in i Garminklockan?
1985 • Västerås
#2
1 november 2022 kl 14:01
1 Gilla
Hej! Du behöver exportera filen till en .fit eller gpx.

Problemet är att man inte kan exportera ut ett segment från strava. Det du kan göra är att klicka på någon av personerna som sprungit segmentet och utifrån deras aktivitet exportera en gpx. Problemet är att dom ofta kanske sprungit dit och hem igen osv.

Det bästa för att bygga upp en sådan karta som reflexbanor.com hade varit att gå ut och springa reflexbanorna och ladda upp dom.

Om du har en Garminklocka eller annan klocka som stödjer strava segments kan du däremot stjärnmarkera segmentet så dyker det upp i klockan när du närmar dig.

Just för reflexbanor är det ju iofs lite skitsamma eftersom det är mörkt och när du kommer dit så har du ingen nytta av navigation på klockan :)
1979 • Karlstad
#3
1 november 2022 kl 14:37
Gilla
Tack för ett bra svar. Det var riktigt bra tips att ta någons spår från Strava som sprungit tidigare.

Jag har inte fått in Segmenten i klockan(Garmin 945) trots att de varit stjärnmärkta. Måste man vara premium på Strava eller göra något annat?
1985 • Västerås
#4
1 november 2022 kl 14:57
1 Gilla
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.