Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1490 visningar

stickande vadsmärta

Petter Sundin
1988 • Solna
#1
4 juni 2019 - 23:01
Gilla
Hej!
Jag har sedan väldigt länge haft problem med vaden. Det kommer som en stickande smärta efter någon kilometer eller några hundra meter ibland.
Det är här det sticker till: https://i.imgur.com/qfTqwML.jpg (gastrocnemius?)

Om jag fokuserar på att springa extremt mjukt, korta steg och landa mjukt på hälen så gör det mindre ont. Landa på framfoten gör ont. Springa nerförsbackar gör ont. Kör med 10mm drop, provat 5mm och upplevde det som sämre.

Ofta så går smärtan över efter någon kilometer. Har haft detta problem i 6 år. Jag har haft viloperioder i månader, men problemet kommer alltid tillbaks. Ultraljud visade ingenting, akupunktur gav inget. Sjukgymnasten kom dock fram till att min vänstra lårmuskel va kortare än den högra (v lateralis tror jag).

Någon som har några ideer?
1966 • Västra Frölunda
#2
5 juni 2019 kl 22:06
Gilla
Jag hade ont i åtminstone ena vaden när jag tog upp löpningen efter ett längre nästan-uppehåll för ett par år sedan. Jag minns inte exakt var det satt, men det var svårt att springa. För mig hjälpte det att stretcha i någon minut före löppasset, alltså vanlig vadstretch med händerna på någon vägg eller träd och ena foten långt bakåt, pressa hälen i backen.

Enda fallet jag har råkat ut för där stretch faktiskt hjälpte. Problemet försvann sedan efter några månader.
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
6 juni 2019 kl 10:36
Gilla
Jag skulle nog testa en omgång rejäl massage, men kanske efter ett pass med excentriska tåhävningar,samt givetvis stretcha efter varje träningspass. Vad det är kanske en idrottsläkare kan svara på.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.