Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2878 visningar

Låsningar i knävecket efter löpning

Henrik Andersson
1975 • NORRKÖPING
#1
3 juli 2019 - 13:02
Gilla
Hej!

Tränar som bäst på inför ett millopp nästa helg men nu har ett problem dykt upp.

Efter att ha sprungit 8 km terräng i lördags har jag fått märkliga krampkänningar i knävecket av alla ställen. Inträffar i princip varje gång då jag har suttit en längre tid, dessutom ser den stora senan i vecket svullen/spänd ut.

Trodde att det var en överansträngning och att det skulle släppa efter ett par dagar men fortfarande är läget oförändrat.

Någon som upplevt något liknande eller vet vad det kan vara?

Mvh
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
3 juli 2019 kl 20:54
Gilla
Överansträngning är nog rätt, tyvärr räcker sällan ett par dagars vila. Prova om stretch gör ont, testa någon lättare styrketrning, inte många reps dock. Obelastade rörelser för cirkulationen.
Plan B är att kolla på andra millopp.
Henrik Andersson
1975 • NORRKÖPING
#3
5 juli 2019 kl 09:56
Gilla
Tack för tips, har cyklat lite. Krampkänning/låsning direkt efteråt som dock försvinner när jag masserar baksida lår. Känner inget vid stretch eller styrketräning.

Undviker löpning några dagar till.
Henrik Andersson
1975 • NORRKÖPING
#4
8 mars 2020 kl 15:59
1 Gilla
Tänkte uppdatera texten: problemet visade sig vara en sk baker cysta som sitter i knävecket. Sjukgymnasten som jag går hos ordinerar rehabträning för knät som jag nyss påbörjat. Dock bedömer han att det kommer att ta lång tid att träna bort den, troligen månader.

Vet även att det är fullt möjligt att operera bort samt ta bort vätskan genom sk dry needling, och att du ganska snart efter kan återgå i träning igen. Då jag inte heller kan cykla nu känns det riktigt segt med den långa konvalsencen.

Skulle vilja höra lite erfarenheter kring detta och hur ni har agerat.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.