Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1515 visningar

Fett ont

#1
29 juli 2019 - 20:37
Gilla 
Jag har under vår och sommar tränat löpning. För några år sedan var jag mycket aktiv och nu har jag tagit upp det hela igen. Jag ska säga att jag springer i barfotaskor, FiveFingers, något som fungerat väldigt bra tidigare under flera år, inga problem med knän eller fötter.

Det som hände nu var att jag köpte ett par nya men när de kom var det två olika storlekar, jag har 44 men den ena var 43. Jag tänkte att det kanske inte gör så mycket och började träna med den som var för liten på den vänstra foten. Det gick bra ett tag men sedan började en molande smärta på främre fotkudden, en bit ned, mellan stortå och nästa tå.

Vid några tillfällen fick jag ont när jag hamnade på en sten och en gång en rot, dessa slog in mellan stortå och nästa tå på trampdynan.

Nu när jag sprang i söndags fick jag mer ont, jag fortsatte löpningen, ca 7 km på ett spår som är lagom mjukt. På morgonen efter gjorde det väldigt ont att gå och så även idag.

Det har tidigare gjort ont på morgonen men sedan har det gått över under dagen. Jag har kunnat springa relativt smärtfritt, 7-14 km några gånger i veckan.

Någon som tror sig veta vad detta kan vara för problem? I så fall är jag väldigt tacksam för lite tips.
Magnus
Stockholm
#2
29 juli 2019 - 22:29 Redigerad 29 juli 2019 - 22:29
Gilla 
Vad det är har jag ingen aning om, det kan vara allt från en vävnadsskada till stressfraktur, men det självklara rådet är ju att inte belasta foten om det gör så pass under löpningen. Du har överbelastat den, lyssna på kroppen nu innan det blir värre. Sök vård om du har svårt att stödja på foten/den svullnar upp/ändrar färg etc.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.