Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 908 visningar

Höftledsartroskopi, pålagring FAI/CAM

Malmö
#1
12 augusti 2019 - 01:12
Gilla 
Hej, undrar om de finns någon annan här som likt mig själv genomgått en höftledsartroskopi pga av pålagring på höftled. Tre år efter operation har jag fortfarande inte kunnat börja träna som förr, cykling funkar bäst, springa funkar inte alls. Någon som har tips på bra träningsform eller som själv genomgått samma ingrepp? Hur har rehab funkat för er och hur bra känns höft efter operation?

Mvh
Torleif Carpenhammar
1979 • Borlänge
#2
12 augusti 2019 - 19:00
Gilla 
Tjenare David!

Jag genomgick en operation för snart två år sedan, mindre lyckad sådan och fick även höra att jag har artros i höften...

Jag har problem att få på mig skon och strumpan på högerbenet då jag inte får upp benet tillräckligt högt...

Jag har varit iväg till olika instanser för hjälp, nu till det roliga... en av dem... en riktigt duktig typ, som jag dock bara fått ett besök hos... skakade på huvudet och sa att han inte trodde det var så farligt och ifrågasatte operationen. Efter behandlingen hade han fått igång rörligheten mer och släppt på något så jag blev starkare i benet(problem att ligga på rygg och lyfta benet rakt upp).

Hur som helst, efter hans ord har jag stretchat väldigt mycket, rullat på foamroller och har kunnat löpa... just nu kör jag rätt intensivt med löpningen och igår var ett helvetespass med höften, men i övrigt har det gått bra. Ska iväg på ett kortare lugnt pass nu också och se hur det känns. Målet är Lidingöloppet och klassikern.

Men att träna som förr det kommer jag nog aldrig kunna, det har jag gett upp och ser det som att "nolla" allt jag gjort och börja om med nya förutsättningar.

Lycka till!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.