Löpning Kläder, Skor & Prylar 3 inlägg 2897 visningar

Skor + inlägg för platta fötter

Pat
Simrsihamn
#1
19 augusti 2019 - 17:55
Gilla 
Hej!
Då var det dags att köpa ett par nya löparskor och eventuellt fotinlägg och skulle uppskatta förslag oerhört mycket då det är lite av ett projekt för mig att hitta rätt par. Jag har väldigt platta fötter och jag sliter ut skor relativt snabbt. Mitt största problem är att det alltid blir hål vid stortån (hammartår eller vad kallas det?). Hade ett par Asics Gel Cumulus 20 senast och de fungerade bra. Dessvärre blev det hål i dem med efter mindre än ett år. Borde ju finnas fotinlägg som hjälper till att höja tårna tycker man.

Någon som känner till bra skor för väldigt platta fötter utan fotvalv samt bra fotinlägg/bäddar?

Ha det bra!
Monica Carlsson
1971 • Partille
#2
19 augusti 2019 - 20:46 Redigerad 19 augusti 2019 - 20:48
1 Gilla 
Var/hur blir hålet vid stortån? Skulle det hjälpa med att tejpa en remsa silvertejp inuti skon, och utan att det blir oskönt/skavrisk?

Jag har stortår som pekar lite uppåt, och därför gnager hål skor som bara har väv utan förstärkning över framkanten av tårna (som många moderna skor). Men med en bit tejp inuti varje sko när de är nya, förlänger jag livet avsevärt på mina löparskor! Sitter fast förvånansvärt bra, särskilt om man trixar in tejpen när skon är helt ny och ren, och ser till att pressa hårt på kanterna av remsan.
Gorillatejp heter nog min nuvarande, den finns i 25 mm bredd, relativt enkel att pilla in en remsa i skon och fästa.

Typ denna: https://sandbergsjarn.se/produkter/arbetsplatsutrustning/intackning/tejp/gorilla-handy-roll-gaffatejp-25-mm/
Oldboy
1952 • Danderyd
#3
20 augusti 2019 - 10:41
Gilla 
Om du inte får ont i fötterna av att springa tycker jag inte du ska bry dig om inlägg. Möjligen hitta en hårdare innersula som hjälper skon att hålla längre - i vissa skor jag har är den medföljande innersulan rätt hård.
Hål på yttersulan (har jag förstått dig rätt?) kan man laga med antingen Liquisole (som nog heter Rubberfix sedan Casco köpte upp det) eller Casco Teknik &Marin som är lite mjukare (mer elastiskt) Tyvärr torkar i alla fall den senare ganska fort i tuben men har man ett lager av slitna skor kan man ju laga alla på en gång och köpa en ny tub nästa gång, eller prova att lagra i kyla.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.