Rätt sko för mig? - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 4 inlägg 3307 visningar

Rätt sko för mig?

1975 • Gävle
#1
24 september 2019 - 14:59
Gilla 
Hej!

Jag är ny på forumet så hoppas att ni kan hjälpa en nybörjare.

Jag springer ca 1 -2 ggr i veckan och då mestadels i motionsspår + lite asfalt till och från. Nu har jag läst "Born to run" och blivit inspirerad om att gå över till mer barfotalöpning. I ett steg på vägen så har jag köpt Saucony Liberty Iso med 4 mm drop och pronationsstöd eftersom jag "normalt" har ganska kraftig pronation. Nu fanns inte skorna i någon butik där jag bor utan jag var tvungen att beställa över nätet och har då inte fått någon professionell hjälp att testa ut skon. Är det någon här som är duktig på att analysera min lilla youtube-film om skorna skulle kunna funka för mig eller om jag ska skicka tillbaka?
https://www.youtube.com/watch?v=5whRFBrtS1I

Tack på förhand!
/Robert
1976 • Älvsjö
#2
24 september 2019 - 19:25
Gilla 
Tycker det ser bra ut, i skorna har du en högst normal pronation. Min erfarenhet är att för mycket pronationsstöd inte är önskvärt då det begränsar fotens/fotledens naturliga rörelse. En viss pronation är ju kroppens egna ”stötdämpning”. Är skorna sköna är det bara att köra på. Sköna skor som sitter bra gör att du slappnar av i foten och inte tänker på skorna när du springer vilket åtminstone för mig gör löpningen trevligare och håller mig skadefri. Just my two cents.
Hobbylöparn
Östermalms IP
#3
24 september 2019 - 19:35
Gilla 
Ser bra ut.

Är det möjligen så att du kickar upp litet extra bakåt? Om det är så, tror jag inte det behövs egentligen. Följden blir att hela steget blir litet krystat och att isättningen blir litet klånkig. Ser ut som det bara är ibland det händer.
1975 • Gävle
#4
24 september 2019 - 21:32
Gilla 
Tack så mycket för input! Alltid kul att få kunnig hjälp!

Då blir det till att behålla skorna. Skorna känns mycket bra och känns lätta i jämförelse med mina äldre Saucony (ca 100 gr lättare). Kickarna bakåt var nog mer att jag testade prova att springa på framfoten. Det har jag inte börjat öva på än så den tekniken har nog en hel del utvecklingspotential! :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.