Löpning Övrigt 8 inlägg 3945 visningar

För sen anmälan till Göteborgsvarvet

1972 • Holmsjö
#1
29 december 2008 - 12:30
Gilla
HJÄLP!
Min man och jag har tränat/tränar inför Göteborgsvarvet. Idag upptäckte vi att bara en av oss är anmälda till loppet. Vad kan vi göra för att få en plats till? Finns det någon som har en plats över eller som inte skall springa???
Rikard Eklund
1980 • Tranås
#2
29 december 2008 kl 14:47
Gilla
Hej!

Det brukar vara många som säljer sina startbevis på Blocket när dom kommer på att dom är för dåligt tränade eller skadade, ha lite is i magen så dyker det nog upp framåt våren.

Lyckatill!
1981 • Linköping
#3
29 december 2008 kl 20:39
Gilla
Fast man får ju inte ändra namn på varvet, det har det varit trådar om här förr... Tyvärr.
Rikard Eklund
1980 • Tranås
#4
29 december 2008 kl 21:29
Gilla
Nä, det är ju synd men man får ju försöka komma ihåg sitt startnummer istället. Man kan ju också ha turen att komma i en bättre seedningsgrupp, det kan ju vara bra om man vill ha en bra tid.

Ha det bra!
Gabriel Selassie
1981 • Springfield
#5
30 december 2008 kl 01:09
Gilla
Låter ju kanon om folk säljer av sina startplatser, då kanske det t.o.m. kan bli lite billigare.

Men hur kommer det sig att man inte kan ändra namn när man köper andrahandsplatser? Eller snarare, hur kommer det sig att man kan ändra namn när man köper starplats i t.ex. Vasaloppet. Borde ju bli massa merarbete för arrangörerna. Kan det ha något med säkerheten att göra, förekommer en del dödsfall och andra otäckheter i samband med Vasaloppet.

Vilket namn man springer i känns oväsentligt, det är ju tiden som räknas.
1966 • Karlstad
#6
30 december 2008 kl 09:27
Gilla
Man tar emot ett visst antal anmälningar i en trygg förvissning att alla inte kommer att starta. Det ger att ganska stort extraklirr i anmälningsavgifter. Om man tillåter namnändringar skulle man få låsa anmälningarna betydligt tidigare och förlora mkt pengar pengar pengar. Där satt det.
1956 • PARTILLE
#7
30 december 2008 kl 11:46
Gilla
Så sant Peter. Och det är dåligt av sådana stora organisationer som Göteborgsvarvet och Stockholm marathon som inte kan tillåta namnbyten. Detta gör däremot både Lidingöloppet och Vätternrundan. Naturligtvis mot en avgift. Fast det är ju en smäll som en försent anmäld få ta om man verkligen vill vara med. Hade varvet och Stockholm gjort likadant hade dom inte förlorat så mycket pengar. Dessutom, så är det ju ändå en hel del som inte kommer till start, både på Lidingö och Vättern.
Jag anser bara att det är en viljesak. Arrangören skyller också på att det har med säkerheten att göra. Bull....
Gabriel Selassie
1981 • Springfield
#8
30 december 2008 kl 16:32
Gilla
Pengar, såklart det har med det att göra. Naivt av mig att tro något annatt. Men mina båda vasalopp har jag köpt begagnade startplatser och vad jag minns betalade jag ingen avgift för namnbytet. En annan teori är att blåbär som hamnar långt fram i startleden ställer till mer besvär i Vasaloppet än i Göteborgsvarvet. Färre filer för omkörning liksom.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.