Löpning Tävlingar & Motionslopp / INSTÄLLT: Göteborgsvarvet 4 inlägg 2831 visningar

Göteborgsvarvet under 90min. Realistiskt?

1983 • Malmö
#1
7 december 2019 - 03:34
Gilla 
Hallå!
Jag kollar efter nya utmaningar det kommande åren och funderade lite på Göteborgsvarvet, då jag är lite trött på fulla maraton och tyckte det hade varit kul att testa att träna inför ett halvmaraton med allt vad det innebär. Lite osäker dock på vad jag ska sätta upp för tid att sikta på.
När jag sprang Berlin maraton i September lyckades jag komma in halvvägs på tiden 1:36:28 och undrar därför om en realistisk tid skulle vara att satsa på att klara Göteborgsvarvet på under 90min då det bara är ett halvmaraton och jag har tid på mig nu att träna upp mig. Dock är ju Göteborgsvarvet mer kuperat. Vad tror ni som har lite mer erfarenhet av halvmaraton och Göteborg?
1963 • Göteborg
#2
7 december 2019 - 04:44
1 Gilla 
Man brukar säga att Göteborgsvarvet är 3 minuter långsammare än en platt halvmara som utan många svängar.
Sub-90 på varvet är nog möjligt för dig om du har en bra dag och har förberett dig väl och står i rätt startgrupp. Seeda dig med Berlintiden eller om du har någon annan bättre.
Sen ska du också springa efter dina förutsättningar och hur banan ser ut.
Det är lätt att knäcka sig på varvet om du springer med fasta kilometertider, med tanke på hur första 5 km ser ut och hur sista 4 km känns. Så planera din sluttid med hur du springa mellan 5 km och 17 km.
Jag skrev min ultimata varvslöparguide för rätt många år sen men jag tycker den håller fortfarande. https://www.jogg.se/Bloggar/BloggInlagg.aspx?id=30505


1983 • Malmö
#3
7 december 2019 - 13:34
Gilla 
Hmm, 3 minuter långsammare innebör att jag skulle klara ett platt Halvmaraton på 1:27 dvs tio minuter snabbare än vad jag sprang halva Berlin maraton. Kan bli tufft men jag ska nog försöka träna :)
Jo, den legendariska Göteborgsvarvet-guiden här på forumet har inte gått mig förbi. Känns som en bra och detaljerad genomgång av loppet att ha i åtanke :)
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#4
7 december 2019 - 14:51
Gilla 
Har man läst (och lever efter) Stefan guide så får man tre minuter snabbare varvtid per automatik.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.