Löpning Träning 7 inlägg 2405 visningar

Är ett intensivt träningsschema möjligt som jag har tänkt mig?

#1
7 december 2019 - 10:57 (Redigerad 7 december 2019 - 11:10)
Gilla 
Om vi utgår ifrån att jag har 2 träningspass per dag (2h varje enskilt pass som regel) 6 gånger per vecka.

Hur kan vi då lägga upp det på smartaste sätt?

Jag vet att jag har disciplinen för att träna 2 timmar varje dag i en lång tid men däremot ingen aning om jag kan köra 2 träningspass per dag 6 gånger per vecka, det blir lite som att träningen blir mitt liv på så sätt om jag ska försöka mig på detta.

Jag kan cykla, promenera, simma eller styrketräna i dagsläget. (Enda undantaget är simning, kan simma i högst 30 minuter i högt tempo trots bra kondition).

Tanken är att jag ska testa detta intensiva träningsschema i 1 månad innan jag återgår till mitt gamla träningsschema.

Vill inte riskera att bli skadad i för stor utsträckning, så jag vet inte... Var går gränsen ni som är kunniga inom träning?
2001 • Bromma
#2
7 december 2019 - 11:34
1 Gilla 
Låter som ett effektivt sätt att bli just skadad på, inte nödvändigtvis i stor utsträckning dock så det kanske är så som planen är. Varför ska du öka till 12 pass i veckan? Hur tränar du idag? Och räknas promenader som träning?
Men antar att det skulle bli mest cykel och styrka eftersom löpning sliter mest
1967 • Södertälje
#3
7 december 2019 - 13:07
Gilla 
Eftersom du nämner promenader och inte löpning misstänker jag att du är ute efter att gå ned i vikt och då är det otroligt mycket effektivare om du ser över din kost.

Du klara säkert att promenera 2 timmar två gånger per dag utan att bli skadad. Men det är som att tigga om att bli skadad om det gäller annat än promenader.

Spontant undrar jag hur du har tid att ägna så stor del av livet till träning.
#4
7 december 2019 - 15:51
Gilla 
Jag är arbetslös det är därför.

Är detta schema möjligt?

24 timmar per vecka promenad, 1,5h per vecka cykling och 30 minuter simning per vecka?

Vad tror ni om det?
Jens Sandahl
1969 • Sävedalen
#5
7 december 2019 - 16:28
Gilla 
Om du är frisk och skadefri är det väl ingen fara att köra ett sådant upplägg. Promenad, cykel och simning är skonsamt, och två timmars promenad är väl mer tröttande för huvudet än för kroppen.
1967 • Södertälje
#6
7 december 2019 - 16:31
Gilla 
Hoppas att det löser sig snabbt med arbete. Det är ett elände att behöva gå arbetslös.

Jag tror absolut att du kan klara det.
Är det fysiska problem som är orsaken till att du vill köra så extremt mycket promenader? Personligen tycker jag att promenader är överskattade. Jag går flera timmar varje dag i arbetet(Posten) och jag skulle gissa på att mina kollegor har minst lika mycket övervikt som övriga i samhället. Utan att känna dig närmare tror jag att din kropp skulle tåla klart mer än 90 minuter cykel och 30 minuter simning per vecka. Om du inte har problem med knän eller liknande tycker jag att du ska ersätta en del promenader med löpning. Jag hade även lagt till en del styrketräning. Det kanske kostar för mycket att gå på gym när man är arbetslös, men på ganska många ställen finns utomhusgym som man kan använda. Det går även att träna med kroppen som motstånd. Det finns många lämpliga övningar, det är bara att söka på nätet så hittar du säkert övningar som passar dig.

Lycka till!
1982 • Stockholm
#7
7 december 2019 - 17:00
Gilla 
Kan du konkretisera vad du vill uppnå, svårt att ge ett lämpligt upplägg utan att veta vad målet är. Att uppnå just 2*2 timmar/dag under en månad för att sedan gå tillbaka till ett gammalt schema, vad är meningen med det?

Först trodde jag att du skulle träna fokuserat mot ett stort mål, men jag börjar misstänka att det rör sig om viktnedgång. Om så är fallet, så är mina tips att främst kolla över kosten i första hand. Simning, cykel, styrketräning och (snabba) promenader/med stavar är alla jättebra och skonsamma sätt för kroppen att gå ned i vikt. Att simma 30 minuter varje dag är också ett väldigt bra och skonsamt sätt. Men försök tänka långsiktigt, och få till en livsstil som du kan följa i det långa loppet.

Säger samma som ovanstående, lycka till. Livet är ingen sprint, det är ett maraton.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.