Löpning Träning 4 inlägg 2296 visningar

Ber om tips, ska opereras OCH köra VR

Annica Eriksson
1971 • Norrahammar
#1
8 februari 2020 - 20:02
Gilla 
Hej! Jag behöver lite hjälp att lägga upp träningen inför Vätternrundan. Jag ska köra för första gången i år men ska opereras den 30 mars med efterföljande cykelförbud i 6 veckor. Innebär att jag kan träna hur mkt som helst fram till op och efteråt har jag från mitten maj fram till loppet i juni att hitta tillbaks till formen. Hur ska jag lägga upp det?
1967 • Mysinge
#2
10 februari 2020 - 16:48
Gilla 
Hej! Du sätter ribban högt, wow! Det finns många obekanta' här, men om målet är att ta sig runt, lär väl distansträning vara det viktiga innan operationen: Få koll på vad cykeln klarar, lära sig klädsel och vad som absolut ska vara med, förstå när det är dags att rasta, känna på långa distanser mm.
Efter en omfattande operation - vet jag själv - blir man väldigt försvagad. Kroppen har liksom bättre saker för sig än att tänka på framtiden, och man måste vara duktigt frisk och stark för att överleva sjukhusvistelsen, hihi. Lätt styrketräning kanske funkar efter ett tag?
Hoppas operationen går bra och att du kommer över ribban!
Annica Eriksson
1971 • Norrahammar
#3
10 februari 2020 - 20:55
Gilla 
Hej igen Fredrik! :)
Tack för svaret! Utan att gå in på detaljer, det är ett enkelt ingrepp och jag får åka hem samma dag. Är ganska säker på att jag kommer kunna köra fullt ut igen från mitten av maj. Frågan är bara hur många långpass jag behöver trycka in under veckorna före loppet. Har köpt mig en begagnad spinningcykel som jag kör på nu i vinter och har tänkt få ihop 100 mil till slutet av mars. (Räknar 3 låtsas-mil per timme)
Jodå.. det var tänkt att göra klassikern i år med VR som start, men kollegan har brutit nyckelbenet. Därför skjuter vi upp det ett år, men Vätternrundan blir det! Jag ska köra med She rides på 11 timmar är planen enligt "gammal tideräkning".
1967 • Mysinge
#4
18 februari 2020 - 23:41
Gilla 
Kör du mina föreslagna långpass, kanske ett om 5 och ett om litet mer i veckan. Jag tycker läkningen efter operationen är det viktiga. Eftersom jag själv nyligen opererat blindtarmen, tror jag mig veta att det är det bästa.
Sen får du väl göra så gott du kan under 'rundan sen. Ibland går det lättare, ibland känns det som om man står stilla, men man får tugga vidare. Vätska och energi är viktigt - spara inte något till målgången!
Du har ju en väldig fördel som kan de värsta backarna redan. Du är inte heller ensam på vägen. Det finns alltid en rygg att "ta", och folk, medcyklister och funktionärer hejar på, och det är matpauser med jämna mellanrum. Första 3 och sista 3 kan du nästan bortse ifrån. Man är liksom speedad och har gott om folk omkring sig. Lukten av Motala känns då fortfarande, hihi!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.