Knä hoppar ur led - Löpning
Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 3397 visningar

Knä hoppar ur led

Walker67
1947 • Växjö
#1
4 mars 2020 - 19:11
Gilla 
Körde skejtträning i lördags på elljusspåret. Normalt är det ett klassiskt spår på ena sidan och resten för skejtåkare och promenörer. Nu var det preparerat med dubbelspår och dumt nog körde jag "skejt" ändå, vilket inte var lätt i mitten och jag tvingades ibland ta något skär in i ena spåret, som låg högre. Efteråt har jag haft problem med att knäet knakat till och leden flyttat sig lite i sidled för att sen gå tillbaka i rätt läge. Min teori är att det är ett uttänjt ledband i knäleden och när jag flyttar benet i ett visst läge rör sig leden lite i sidled. Snön är borta och idag sprang jag 5 km-rundan utan problem men efteråt blev det några knäpp och förflyttningar i leden.
Frågan är om ledbandet återtar sin form och håller knäet på plats eller om jag får leva med detta resten av livet och vad kan man göra för att stabilisera knäet ?
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
4 mars 2020 - 23:19
Gilla 
Vid stukning brukar det bli en återgång men inte fullständigt, en "resttöjning" gör leden mindre stabil med ökad risk för ny stukning. Det här skulle kunna vara något liknande. Det brukar gå att träna upp muskler runtikring som stabiliserar leden. Tycker du ska gå till en sjukgymnast och få en bedömning och kanske ett styrketräningsprogram.
1965 • Kungsholmen
#3
5 mars 2020 - 09:15
Gilla 
Jag har haft besvär med att knäskålen hoppade ur sitt spår med ett ljudligt knäpp, eller mer smäll som ett gevärsskott. Felet var att ena sidan av lårmuskeln var överansträngd och behövde massage. Muskelknuta strax ovanför knäskålen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.