Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 759 visningar

Sjukgymnaster/Fysioterapeut

1985 • -
#1
12 maj 2020 - 19:25 (Redigerad 12 maj 2020 - 19:43)
Gilla 
Hej!

Tänkte höra med er om lite tips och förslag angående riktigt bra sjukgymnaster/fysioterapeuter (samma sak?) som går att träffa som en del i högkostnadsskyddet/frikort. I Stockholm gäller det då.

Jag löper mycket och får tyvärr ofta känningar och smärtor efter löpningen. Hos min nuvarande sjukgymnast känner jag tyvärr inte att orsaken till känningarna undersöks tillräckligt. Vet inte om fler upplever samma sak men det är ofta som sjukgymnaster numera använder laser på det drabbade området? Och det är ju enl nuvarande forskning, som jag tolkar det, inte helt bevisat att det faktiskt fungerar? Och frågar man mig vill jag hellre ha någon som tar fysiskt tag i en uppkommen skada eller känning. Drar, gnuggar, vrider och vänder liksom. Lite hands on jävlaranamma? Det är ju faktiskt grova rörelser och en hel del jävlaranamma som ledde till känningarna, och då vet jag inte om laser är rätt väg att gå för min egen del. Jag saknar hur som helst mer analys, tips på exakt VAD man ska göra och HUR man kan förhindra att en skada/känning uppkommer igen.

Finns det någon som känner till en sjukgymnast som är duktig på idrottsskador, alternativt duktig på just löparskador i Stockholmsområdet av denna skola? I så fall är jag jätteintresserad av detta eftersom det verkligen är en djungel av kliniker och gymnaster där ute. Måste omfattas av högkostnadsskyddet/frikort, för ärligt talat blir det dyrt om varje besök går på runt 600 kr.

Vore toppen med lite förslag, gissar på att det finns en mängd fantastiska sjukgymnaster där ute som inte alltid är så lätta att hitta.

Mvh
Oldboy
1952 • Danderyd
#2
12 maj 2020 - 23:59
Gilla 
Idrottskliniken Rehab i Solna har ett gäng duktiga sjukgymnaster som jag tror skulle passa dig, de brukar gå till botten med vad som är fel och ge dig ett träningsprogram som ska få dig tillbaka på rätt väg, vanlig sjukvårdstaxa gäller (200 just nu, om du inte har frikort).
1985 • -
#3
13 maj 2020 - 00:15
Gilla 
Hej Oldboy!

Stort tack för tipset. Ser spännande ut.

Är det någon du kanske har erfarenhet av som du varmt rekommenderar?

Allt gott,

1971 • Nykvarn
#4
13 maj 2020 - 14:48
1 Gilla 
Nu vet jag inte om du finns i norra eller södra Stockholm men jag har fått bra hjälp (med hälsporre) hos Medfit Flemingsberg (ligger precis intill tågstationen). Stor anläggning med både fysios och naprapater varav flera verkade ha löparbakgrund själva. Vanlig taxa och högkostnadsskydd gäller.

Jag har också gått till Idrottsskadespecialisterna på Tegnérgatan i city vilket också var mycket bra men där gäller inte ordinarie taxa eller högkostnadsskydd.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.