Löpning Kläder, Skor & Prylar 1 inlägg 1694 visningar

Nike Wildhorse/Terra Kiger 6 eller andra trailskor

1993 • Tullinge
#1
1 juni 2020 - 18:22
Gilla
Hej,

Tänkte kolla om det är några på forumet som har någon erfarenhet av Nikes trailskor? Jag har sett en del bra recensioner om både Wildhorse 6 och Terra Kiger 6, där jag fick känslan lite grann att Wildhorse har en del bra uppdateringar, men kanske försöker vara lite väl innovativ där de lagt en hel del gummi runt hälen med motivationen att det ska öka stabiliteten, men många recensioner verkar peka på det motsatta, att den är instabil. Terra Kiger verkar vara mer lik fjolårets modell som också fick bra recensioner, med bara små uppdateringar på överdelen så jag lutar nog lite mer åt den.

Den andra rena trailskon jag äger är Hoka One One EVO Speedgoat som jag gillar väldigt mycket, även om jag tror att tåboxen är lite väl liten för mig då jag får lite ont i tårna efter 20km+ pass, samt som vi diskuterat i en annan tråd att limmet mellan överdelen och sulan börjar släppa lite där foten böjer. P.g.a. detta kollade jag lite på EVO Mafate 2, men där verkar konstruktionen på ovandelen vara så lik EVO Speedgoat att jag inte vet om jag vågar testa en så snarlik modell...

Jag ska eventuellt springa ett event i sommar där man springer 12 mil fördelat på 3 dagar, så 4 mil per dag med ungefär 2 mil innan lunch och 2 mil efter lunch (lite baserat på olika etapp-längder) och rekommendationen är då att ha två par skor så kan man variera mellan passen.

Så har ni andra trailskor som ni vill tipsa om är det självklart också uppskattat!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.