Stockholm Marathon appen ja/nej? - Löpning
Löpning Tävlingar & Motionslopp / Stockholm Marathon 12 inlägg 4644 visningar

Stockholm Marathon appen ja/nej?

1967 • Simrishamn och Stockholm
#1
4 september 2020 - 22:04
1 Gilla 
Hej,

laddar upp här inför morgondagens virtuella marathon, heja er som redan är i mål!

Jag står i valet och kvalet om jag ska använda loppets egna app, som jag hade tänkt från början. Anledningen är att de varnar för att använda andra appar i bakgrunden, eller köra musik via Spotify. Om appen skulle haverera står man alltså helt utan distansmätning (om man inte har klocka).

Jag funderar därför på att köra typ Strava istället, och strunta i Stockholm Marathons egen app. Hur gör ni andra?
1993 • Tullinge
#2
5 september 2020 - 06:02
1 Gilla 
Jag tycker att det bara finns risk för problem med att logga via app. När jag och flickvännen sprang midnattsloppet i veckan så slutade hennes app att uppdatera efter 7 km även fast hon inte gjort något med appen...

Så personligen kommer jag att köra bara med min Garmin-klocka, uppskattar också enkelheten med det!
1980 • Norrtälje
#3
5 september 2020 - 07:15
1 Gilla 
Jag sprang igår, med appen, och det fungerade bra. Men jag sprang ju utan musik.
Jensab72
1972 • Sundbyberg
#4
5 september 2020 - 09:28
Gilla 
För mig slutade appen att logga efter 5 km. Lyssnade på musik och pratade lite i telefon. Tur jag hade klocka.....
1980 • Norrtälje
#5
5 september 2020 - 09:49
Gilla 
Jag kanske bör tillägga att jag även struntade i att ladda ner och spela ljudfilerna. Min Garmin och appen var överens om hur långt jag sprang.
Lars Wallinder
Stockholm
#6
5 september 2020 - 13:05
2 Gilla 
Jag använde bara appen för tidtagning. Jag hade dessutom min garminklocka med mig för normal loggning också.
Min recension av appen:
Dags att köra, starta, 10, 9, 8, ingen återvändo när det är igång, 3, 2, 1, 0 ...
Jag drar iväg och startar också garminklockan.
Appen visar tiden till 00:00:00 och distansen står på noll komma noll km, men det står i all fall ett ''Avbryt passet''-ungefär val.
Kartan visar åtminstone at jag rör mig, så det är ju bra att veta var man är i verkligheten även om jag nog visste det ändå.
Kollar appen ett par gånger under passet, men tid och distans har inte ändrats. Bara min position, och var jag har varit uppdateras.
Sista halvan kollar jag inte, men när jag är klar med passet enligt garmin plus lite marginal slutar jag. Kollar sedan på appen, då visar den att jag fullföljt och en sluttid.
Omdöme:
Den gör vad det har sagts att den ska göra vad gäller att ge en marathontid.
Men att servas med info under passet falerar den grovt med i mitt fall.

Dagens gnäll avklarat!
Abbe S
1972 • Stockholm
#7
6 september 2020 - 09:42
Gilla 
Jag skulle absolut varna för att enbart använda appen. För mig slutade den fungera halvvägs. Jag körde dock med min Garmin också så det funkade ju ändå men måste vara otroligt frustrerande för dom som enbart kört med appen.

Sen verkar det vara riktigt dåligt testad. Försökte ladda ner ljudfilerna till appen innan och det var helt omöjligt. Appen låste sig dessutom i det läget och fick startas om för att fungera sen. Att dom dessutom varnar för att den inte ska fungera om man har andra appar igång samtidigt är ju helt skruvat. Finns väl inga andra appar som inte klarar det.

Förstår att dom haft tight med tid att ta fram den här appen men dessvärre blev det en riktigt dålig och opålitlig produkt. Lider med alla dom som inte haft egen gps-klocka som backup.
1967 • Simrishamn och Stockholm
#8
6 september 2020 - 16:55
Gilla 
Jag struntade i appen och tyckte jag var smart som körde Strava på apple watch istället... tji fick jag, efter tre mil var batteriet slut. Min man mötte upp med laddare, det räckte sedan till nästan en mil till men inte hela vägen. Nu visste jag att min sträcka var drygt en mara och jag sprang inte på tid, men kan hålla med övriga här att om exakt tid och distans är viktiga så bör man nog köra med klocka.

Hur som helst, riktigt roligt att ha sprungit (eller goggat) virtuella maran, och stort grattis allihopa som var med!
1985 • Bredäng
#9
13 september 2020 - 14:33
Svar på inlägg #6
1 Gilla 
Jag körde med appen och samtidigt med min garmin klocka. Jag kollade appen flera gånger för att se hur jag ligger till men vad jag såg fanns det ingen direkt nedräkning eller något som visade hur långt jag sprungit förutom 5, 10, 15 etc. Km. När jag var klar enligt min klocka så sprang jag en stund till, stannade och sen kollade appen och tryckte på avbryt och fick då meddelandet att jag inte var klar. Fortsatte springa utan att ha någon aning om hur långt det var kvar. Otroligt frustrerande! Jag tappade flera hundra placeringar på den sista kilometern. Jag räknar tiden på appen som min officiella men kan inte sluta fundera på om min sluttid egentligen var 6min bättre då det verkade som att det tog ett tag innan appen kom igång och började registrera att jag rörde på mig.
2006 • Alingsås
#10
13 september 2020 - 15:06
Svar på inlägg #9
Gilla 
Jag har en liknande erfarenhet. Jag hade klockan på armen och telefonen med appen i fickan. Jag använde inte hörlurar. När klockan visade att jag hade sprungit drygt 42,2 kollade jag appen i telefonen, men det gick absolut inte se hur långt man hade sprungit. Det enda var en nedräkning av hur lång tid det var innan tävlingen stängde. Jag fortsatte att jogga samtidigt som jag höll på med appen och helt plötsligt så visade klockan att jag hade gått i mål. Jag förlorade nog enbart ett mindre antal sekunder, men det hade varit vädigt frustrerande om man inte även hade haft klockan också så att man hade någorlunda koll på sträckan. Om det blir appen fler gånger får jag nog använda hörlurar så får man förhoppningsvis mer info.
Den appen får inget högre betyg av mig.
1986 • Karlstad
#11
13 september 2020 - 16:15
Gilla 
Jag tycker app generellt känns riskabelt jämfört med att åtminstone köpa en bättre bagagnad pulsklocka för några hundralappar.
1987 • Västerås
#12
14 september 2020 - 09:50
Gilla 
Jag och min sambo körde, vi hade både klockor och en varsin mobil.
Hade inga problem med någon av utrustningen, förutom då att min klocka var den som gick långsammast... Så jag fick springa 200 m extra, det var inte uppskattat, även om jag faktiskt var den som var närmast uppmätt sträcka (mätte upp innan med cykel och varvräknare, har det på min cykel och testade sträckan).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.