Löpning Rundor & Kartor 4 inlägg 1288 visningar

GPS-problem hos Polar, och överföring till jogg

Magdalena
1972 • Tumba
#1
3 januari 2021 - 16:04
Gilla 
Hej, Jag köpte en Polar Vantage M i september 2020, och tycker den har fungerat väldigt bra hela hösten. Men nu senaste 2-3 veckorna har gps:en mätt mina rundor väldigt konstigt, så jag undrar om någon annan här har samma problem?

Jag kollar noga så att gps:en är grönmarkerad innan jag startar, och försöker också vara noga med att inte ha för tjocka kläder som täcker klockan på armen. Men trots detta får klockan var och varannan gång för sig att jag startar på en punkt som ligger ca 500 meter från min bostad (vid denna punkt står en mobilmast, men den masten har stått där i minst tio år och har aldrig stört förut). Så den första kilometern ser helgalen ut på kartan efter att jag synkat klockan mot appen, detser ut som jag rusat runt ute i bushen kors och tvärs kring den där mobilmasten innan den sen "hoppat rätt" i position och sen följer den rutt jag verkligen sprungit....

Lägger till att jag synkar klockan mot appen både morgon och kväll varje dag, så gps-positionerna mot satellit ska vara aktuella. Jag mäter även upp de hundpromenader jag går flera gånger varje dag, och ungefär varannan runda blir felmätt.
I samma veva (började strax innan jul) har det även blivit fel med synkningen till jogg.se, ungefär bara varannat pass som hämtas över...

Vet någon om det är något satellitproblem? Någon annan som känner igen detta?

(Sökte runt lite i forumet för att se om det redan fanns en tråd om detta, men hittade inte så därför startade jag denna)
1971 • vånga
#2
3 januari 2021 - 17:51
Gilla 
Min polar har fått fnatt. Igår satt klockan på armen, klockan sprang en väg å jag en annan. Morgonpasset vet 7,8km till toppen-bara uppför, i går var det 6,2km till toppen. Idag har den också mätt fel, gjorde en förlängningsöggla på skidorna ca3km mot löpningen idag. Det diffar ca 1km mellan dessa pass. Den började igår att leva ett helt eget liv. Vet ej varför!
1967 • www.sapiens.se
#3
3 januari 2021 - 17:56
1 Gilla 
Magdalena
1972 • Tumba
#4
3 januari 2021 - 18:00
Svar på inlägg #3
1 Gilla 
Tack! :) Hittade inte denna tråd när jag sökte. Då var jag inte ensam om problemet
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.