Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 359 visningar

Återställd efter meniskresektion?

1976 • Malmö
#1
14 juni 2021 - 08:46
Gilla 
Hej på er!
Vilka erfarenheter har ni kopplade till återhämtning efter meniskresektion? Jag är otålig och tycker det drar ut på tiden!
Skadade mig och fick en flap tear på min menisk någon gång i september/oktober 2020. Jag fick tjata mig till en MR, då läkaren först bara menade att det var degenerativa skador som jag får leva med alt. styrketräna bort. Sedan missade läkaren flap tear-skadan på röntgen och jag fick gråta mig till en meniskoperation.
Först läkare nr 2, som skulle utföra operationen (16 februari) såg att det faktiskt var just en flap tear skada som ju inte går att träna bort.

Nu har det snart gått 4 månader och jag styrketränar i princip varje dag enlig anvisningar från min sjukgymnast. Jag tränar med balansplatta, pilatesboll och gummiband. Jag har fått 1 kortisonspruta då smärtan inte ville ge med sig och har fått laserbehandling mot svullnad som ännu är kvar, nu är det 7 ggr totalt.

Min sjukgymnast sa ok till att testa jogga lätt, så för en vecka sen körde jag 10 min promenad och 10 min jogg. Det gick ok.
Jag testade samma sak 2 ggr till och nu är smärtan tillbaka. Det hugger/sticker/värker i knät även vid vila.
Ska rehab verkligen ta såhär lång tid?
Vad är era erfarenheter?

Opererande läkaren sa han kanske tagit ut en för liten bit och att jag kanske får göra ny MR i höst.
Ska jag behöva vänta så länge??

Vill gärna höra om hur ni upplevt era meniskoperationer och hoppas få nåt att se fram emot..
1974 • Eskilstuna
#2
15 juni 2021 - 08:04
Gilla 
Hej

Jag började träna löpning i klubb 1986 när jag var 12år. Drabbades av en meniskskada 1994 som gjorde det omöjligt att springa och opererade bort en bit av menisken, 30%, 1995. Det gjorde ont även efter operationen och jag fick inte ordning på det trots att jag gjorde styrkeövningar. Tappade känslan för löpning och slutade eller försökte väl springa några gånger under de närmsta 2 åren efter men fungerade inte. År 2001 började jag springa igen och då kände jag inget av knäet. Har nu tränat löpning regelbundet sedan dess och aldrig känt något ont i knä. Antar att det kan behövas mer tid och tålamod än man tror att komma tillrätta med vissa meniskskador.
1976 • Malmö
#3
15 juni 2021 - 19:28
Gilla 
Tack för svar, vad jag är glad för din skull att du kan springa. Då finns det hopp!. Jag talade med min ortoped idag och jag ska få tid för ny MR. Han tror att han kanske tog ut en för liten del, ville spara så mycket som möjligt och undvika artros i framtiden, i möjligaste mån.
Jg antar att jag får ge mig till tåls och se vad bilderna säger.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.