Löpning Träning 2 inlägg 670 visningar

Upprätthålla löpform under cykelperiod

1979 • Göteborg
#1
7 juli 2021 - 10:21
Gilla
Hej,

Gillar starkt att löpa. Men, gillar även bla att cykla och är nu inbokad till Vätternrundan i sept. Så nu kommer en period med mer cykelfokus. Siktar på 10h 😅 runt sjön

Tre frågor;
1: vilka löpspecifika styrkeövningar kan jag lägga in som hjälper mig att uppehålla löpningen? ...och att dessa även kan hjälpa för cyklingen. Nämn 3 st!
2: hur stor mängd löpning under dessa 2 mån kan jag lägga in, och som förhoppningsvis även hjälper cykelprestationen? 1-2st/v? Vilken typ av pass i så fall? Mycket av cyklingen ligger i zon 2-3.
3: vilken skillnad är det i belastning av olika muskelgrupper för löpning resp cykling? Vilka grupper belastas mer resp mindre?

Tack så länge! 👌
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#2
8 juli 2021 kl 10:54
1 Gilla
Jag skulle försöka köra lite crossträning, cykla någon mil och byt till shorts och löparskor för en lugn 5-km runda. Gör detta 1-2 ggr per vecka, komplettera med ett intervall- eller fartlekspass. Vad gäller styrka så skulle jag välja spänst, hopp på låda eller liknande. Utfallssteg är en klassiker som är bra för benstyrkan. Komplettera med armhävningar och mountainclimbers för överkroppen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.