Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 337 visningar

Ont kring vrist

#1
2 augusti 2021 - 20:57
Gilla 
Hej på er!
Jag är så less 😅 Började springa mycket från december-juni, sprang som längst 1.6 mil. Hade 2.1 som mål i sommar, något jag får skjuta upp till nästa sommar tyvärr.
När jag sprang i juni skulle jag prova mina nya skor, fantastiska, bra dämpning och bra rullning i skon Saucony Endorphine. Skulle prova Cooper på löpbandet. Ja, jag sprang ju fortare än jag någonsin gjort. Kände efter några hundra meter att jag inte var super pigg i vristerna men jag skulle ju bara springa 2 kilometer. När jag var klar var jag sjukt varm i vänstra vristen, fick sätta mig, gjorde så vansinnigt ont. Fick halta. Dum som jag var värmde jag ju inte upp innan heller. Fick ha långt uppehåll, gjorde ont även i vila. Nu har jag varit ute på tre turer efter det. Första turen kände jag när jag vände om hemåt att det gjorde ont, så sprang haltandes hemåt för att inte belasta vänstern så mycket, andra gången kände jag av det 2 kilometer in i löpningen och så lika idag. Observera att jag dessa gånger sprungit 4 kilometer i halv lugnt tempo - är helt bra i vila men när jag springer så går det inte. Börjar med att det gör ont i hälen, sedan upp mot fotknölen och som ett brett armband lägger sig värken runt hela vristen. När jag springer och värken börjar kan vissa steg kännas som att jag sjunker ner mer än i mitt vanliga steg, som att fotleden inte orkar skjuta ifrån.

Någon som vet vad jag ska göra för att det ska gå över? Irriterande att jag endast sprang 2 kilometer och fick så ont att jag knappt kunnat springa i sommar😭
Hasse A S
1953 • Munkedal
#2
2 augusti 2021 - 22:13
Gilla 
Det råd jag kan ge dej är att gå till en fysioterapeut eller naprapat. Då får du ett snabbt svar och troligen ett rehabprogram.

Och det är lika bra att göra det så snart som möjligt, när inte skadan blir bättre av vila.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.