Asics kvalitetsproblem på sko och skosnören - Löpning
Löpning Kläder, Skor & Prylar 1 inlägg 567 visningar

Asics kvalitetsproblem på sko och skosnören

1970 • Mariehamn,Jomala, Åland
#1
5 september 2021 - 10:05
Gilla 
Är det flera än mig som märkt att skosnören hos Asics inte håller lika länge som tidigare? Jag har haft 3 par Asics Nimbus Gel, nr 17, 20 och 21. Även själva skon håller inte heller lika bra som förr. Skosnöret är ju inget problem att byta. Men att skon håller sämre än tidigare är irriterande. Det som skall ta slut först borde var sulan enligt min mening. Resten av skon skall tåla 150 mil åtminstone enligt mig.

Första paret kunde jag springa 1827 km innan dessa måste kasseras. Andra paret 1080 km. Men nu mitt senaste par, nr 21, höll bara 465 km. Identiska sprickor ovanpå skon vid Stortån på höger och vänster sko samt att skosnöret brustit. Det märkte jag redan vid Asics Nimbus Gel 20 versionen att skosnören inte håller lika bra som förr. Men nu gick skosnöret och ovansidan på skon sönder innan 500 km

Jag har genom åren köpt samma storlek av samma modell och vägt ungefär lika mycket genom åren. Tror inte heller jag blivit starkare i armarna med åren. Jag är i övrigt nöjd med modellen och har aldrig haft någon blåsa eller skavsår trots att jag sprungit flera maror i modellen. Jag väger lite i överkant och dämpningen är bra i skomodellen. Kan vara att 180 mil är för långt att springa i ett par skor men mer än 50 mil skall de i alla fall hålla. Det är inte okej att en lite dyrare sko inte håller bättre än vad de gör. Är det bara jag som haft otur eller är det någon annan som märkt samma problem?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.