Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 1683 visningar

Massagepistol - behandlingstips

1979 • Göteborg
#1
29 november 2021 - 08:36
1 Gilla
Hej,

Har precis beställt en Flowgun Go!

Kommer att fokusera användningen kring vader, baksida/framsida lår och höftböjare - lite av anledningen jag köpte denna.

Vad är era bra tips till att få ut det mesta av användningen?

Val av "munstycke"? Tid per muskel? Daglig användning eller mer utspritt? Vilka muskelgrupper som funkar bra med massagepistolen mm?

Saker som är ev mindre bra i användandet - användning vid senfästen?

Tack! //Johan
1977 • Örebro
#2
30 november 2021 kl 11:11
1 Gilla
Jag köpte en Theragun inför en Backyard Ultra jag körde i oktober. Och jag tyckte att det verkligen hjälpte att lösa upp musklerna i pauserna.

Nu efteråt använder jag den dagligen morgon och kväll. Jag låter den "dansa" över musklerna (höft, lår, vader) och om jag känner något någonstans så kör jag lite extra där. Men max någon minut. Det är så jag förstått att den ska användas.
1979 • Göteborg
#3
1 december 2021 kl 15:04
Gilla
Tack!

Fler insikter?
1967 • Torslanda
#4
1 december 2021 kl 15:45
2 Gilla
Köpt en med, till frun😁. Inte helt lätt att motivera inköp till sig själv hela tiden men i ärlighetens namn så är det jag som använder den mest. Tycker det är kanon att köra igenom hela benen och ryggen efter varje pass och sedan ett litet relax pass på kvällen. Använder bara den stora hårda bollen på hela benen och den lilla under foten. Vet inte om det hjälper på riktigt men det känns grymt skönt och avslappnande och minimalt med träningsvärk så antingen funkar det eller så är det placebo som alltid. Det känns skönt och det är väl det viktiga.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.