Tips, råd, träning, info för Kullamannen - Löpning
Löpning Tävlingar & Motionslopp / Kullamannen 100 miles 3 inlägg 376 visningar

Tips, råd, träning, info för Kullamannen

1967 • Torslanda
#1
17 juni 2022 - 15:02
2 Gilla 
Även om jag har sprungit en hel del maror och ultror så har jag inte gett mig på Kullamannen 100 miles innan. Nu är jag anmäld i år med målsättning att komma runt och kunna jobba veckan efter. Det skulle ju inte vara helt fel att komma runt på 25-28 timmar men det är inte troligt jag fixar med tanke på hur otroligt dåligt jag brukar planera mina lopp. Ni som har sprungit innan eller gjort andra 100 miles, dela gärna med Er av era tips och råd erfarenheter, race reports och övrigt. Lämpliga kläder, utrustning, tempouplägg, träningsupplägg etc. Jag springer 5 maror under hösten innan och två kortare ultra, 55 samt 75 km. Tänkte slänga in ett dygns ultra intervaller innan dess med. Tror inte det finns plats för så många fler lopp men dubbla långpass på helgerna kör jag gärna. Började året väldigt bra men på grund av dumhet blev jag skadad och sedan både influensa och sårinfektion så de sista två marorna i år har gått från uselt till uruselt. Nu är jag dock på fötterna igen och försöker öka på volymen långsam jogg med ett och annat kvalitetspass. Kan ju vara värt att tänka på att jag, i ännu ett obetänkt infall, anmält mig till Valencia marathon. Ett sådant lopp är ju svårt att springa utan att satsa på pers så lite kvalitet kommer nog göras. Personbästa på maran är runt 3:07 och Boston marathon , halvskadad och otränad efter skadan på 3:27.som 55+:are har man ju sett sina bästa dagar som löpare men å andra sidan ökar väl tjurigheten med åldern så det går väl på ett ut😁. I år går ju loppet med start på kvällen så man får första hela natten med relativt enkel löpning och i vart fall delar av Kullaberg i ljus. Passar mig perfekt då jag har dåligt mörkerseende.
Rikard Edgren
1972 • Karlstad
#2
19 juni 2022 - 10:53
Gilla 
Grattis till anmälan!
Jag sprang i höstas och du ska kunna läsa min rapport i dagboken.
Mina bästa tips är att gå i uppförsbackar redan från start, och att veta om att det kommer bli svackor och problem, men det tar man sig ur.
Lycka till!
1967 • Torslanda
#3
19 juni 2022 - 12:33
1 Gilla 
Stort tack för den race rapporten! Är lätt nojig över distansen och allt runt om. Grym tid du fick där med. Lär inte komma i närheten av den tiden själv men försöka skall jag allt. Har sprungit en del 100 km och många 6 -12 timmars ultror, back yard etc. Känner igen det där men svackor men jag är i regel för dum för att avbryta så det brukar gå över med tiden. Värst ute var jag i Dalian, Kina. ca 40 km feljogg i bergen gjorde att det nästan blev en 100 miles av det redan där.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.