Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 1301 visningar

Kan inte böja knät

1964 • Löttorp
#1
11 augusti 2022 - 00:38
Gilla
Hej! Kvinna 57 år. Joggat en del, tyvärr med dåliga skor och på asfalt, och kört ganska svettig yoga ett par ggr i veckan. Började i höstas få värk baksida knä efter jogg . Bakercysta svullnade upp. Veckan efter vid en kortare tur, så stretchade jag efter, och kände en skarp smärta i knät. Kunde inte längre böja knät. Trodde länge det var cystan, men det blev bara värre och värre. Efter 5 månader fick jag igenom en magnetröntgen och man såg meniskskada. Fick göra artroskopi, där de också skrapade bort massor med mjukt brosk. Nu har det gått 4,5 månad, varav de två första månaderna på kryckor och massor med rehab. Men knät värker tre gånger så mycket som innan operation och jag kan fortfarande inte böja det. Varje steg jag tar ömmar. Ortopeden har tömt cystan och knät på vätska, då det fortfarande är svullet. Men är detta normalt? I Även betalt extra för 3 x PRP behandling. Men ångrar nästan att jag gjorde artroskopi nu. Någon som har tips?
Tispe Ia Ess Seppala
#2
13 augusti 2022 kl 19:36
1 Gilla
Jag har ingen aning men undrar vad din läkare säger? Samt om denne kan remittera dig till något typ "idrottsskadecentrum" för en "second opinion" OM din nuvarande vårdgivare inte kan(?) hjälpa dig? Det låter hur som hemskt jobbigt och jag hoppas att du får rätsida på problemet och skriv då gärna här och berätta hur! Att jag har tyckt mig förstå att ortopedi och särskilt knän KAN bli segdragna historier men det du beskriver verkar ju hemskt.

Så tyvärr har jag inga tips men önskar dig så klart bot och bättring..
1964 • Löttorp
#3
5 september 2022 kl 20:23
Gilla
Samma läge ännu. Ortopeden säger det är normalt, det kan ta olika lång tid. Jag har ingen aning, jag har aldrig gjort artroskopi innan
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.