Löpning Kläder, Skor & Prylar 1 inlägg 1123 visningar

Saucony Endorphin Speed 3

1968 • Alvesta
#1
12 november 2022 - 17:20
2 Gilla
Första passet med Speed 3 var lite av en besvikelse. Jämfört med version 1 och 2 kändes den plattare och svampigare. Jag har sedan tidigare slitit ut 4 par av Speed ett och två. De skorna är de bästa jag haft, i alla fall om man ser till deras allroundhet.
Nu har jag haft Speed 3 i ett par veckor och börjar trivas allt bättre med den.
Framför allt så är den väldigt skön på grusunderlag, då kommer den verkligen till sin rätt, där känns den studsigare än på asfalt. De har förstärkt skon på undersidan, jämfört med de två tidigare versionerna, nackdelen med de första var att efter ett tag så kom det lätt in stenar i sulan och det första paret höll bara i 50 mil, sedan var det så mycket stenar upptryckt i sulan att skon mer eller mindre kollapsade.
På de tre andra paren av Speed ett och två har jag fortsatt att springa på grus, men då har jag "silvertejpat" sulan, bytt tejp efter cirka 20km, det har mer eller mindre förhindrat att stenar tryckts upp i sulan. De tre paren har i princip funkat i 100 mil vardera.
Speed 3 är inte som Speed 1 och 2 enligt mig. Men skon är ändå en perfekt allroundsko. Ska man springa lite snabbare pass så är nog tanken från tillverkarna att man ska satsa på Pro-versionen. Den har jag inte provat själv så jag kan inte jämföra.
Vad tycker ni om skillnaden på Speed 3 jämfört med Speed 1 och 2?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.